Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:495275
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Neofunkcionālismam ir virkne priekšrocību pār pārējām teorijām, it sevišķi, pār federālismu. Tomēr Eiropas apvienošanās ceļš ne vienmēr ir bijis gluds. Tādēļ tādu fundamentālu teoriju, kā neofunkcionālisms, uzdevums ir padarīt integrācijas procesu vairāk sakārtotāku un efektīvāku. Neofunkcionālisma teorija sevi pierādīja praksē kā „ darbības rokasgrāmatu”, kā arī pierādīja savu patstāvību Eiropā notiekošo procesu izskaidrošanā, spējā prognozēt.
Sešdesmitajos gados bija pastiprināta interese par neofunkcionālismu, ko nevar teikt par vēlākiem Eiropas integrācijas etapiem. Neofunkcionālisms tika kritizēts par nekonkrētajiem mērķiem.
Arī mūsdienu Eiropas integrācijas etapā var izdalīt atsevišķas neofunkcionālisma iezīmes. Arvien lielāka ES sistēmas institualizācija ir pārāk sarežģīta, lai to izskaidrotu ar klasiskajām starptautisko attiecību teorijām. Tikai neofunkcionālisms spēj izskaidrot šos procesus.
Pats pirmais sadarbības posms ir interesants ar to, ka tas attīstījās pēc neofunkcionālisma loģikas. ES sākumu izpēte palīdzēs šobrīd esošo savienības krīzi, kas saistīta ar kopējas Konstitūcijas pieņemšanu un kārtējo paplašināšanu. Bet tas nenozīmē neofunkcionālisma atdzimšanu Eiropā.
Pirmais Eiropas apvienošanas etaps neofunkcionālisma ietvaros demonstrē produktīvas sadarbības piemēru. Tādēļ Eiropas pieredzi var pielietot citām reģionālajām savienībām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1350887
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties