Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573798
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc neskaitāmiem stagnācijas un lēnas attīstības gadiem, tagadējā Eiropas Savienībā sākās strauja izaugsme un attīstība, man par pamatu bija Vienotās Eiropas akta parakstīšana. Tieši šajā laikā par Eiropas Komisijas prezidentu kļuva Žaks Delors, kurš deva milzīgu ieguldījumu Eiropas Savienības turpmākā attīstībā.
Laikā, kad Grieķijas, Portugāles un Spānijas sarunas par iestāšanos Kopienā tuvojās atrisinājumam, Kopiena piedzīvoja vēl vienu spiedienu un sarežģījumu. Kopienas institucionālās problēmas un vajadzība pabeigt iekšējā tirgus reformas piespieda Kopienu veikt vērienīgas reformas. Delors vēlējās Eiropas Kopienu no jauna stiprināt, pārlūkojot un vajadzības gadījumā pārveidojot lēmumu pieņemšanas procedūru, mainot monetārās politikas realizēšanas sistēmu un palielinot Kopienas ietekmi pār ārpolitikas un aizsardzības politikas veidošanu un realizēšanu. Būtībā viņš pieprasīja koncentrēties un visu uzmanību veltīt Eiropas Monetāras Savienības izveidošanai. Viņš saprata, ka monetārā politika ir pārāk cieši saistīta ar nacionālo valstu suverenitāti.
Tāpat viens no Delora sasniegumiem bija iekšējā tirgus izveidošana. Viņš ticēja, ka vienota tirgus stratēģija netieši, bet neizbēgami uzlabos lēmumu pieņemšanas procedūru. Politiskā griba pabeigt iekšējā tirgus izveidošanu, nekad nebūtu realizējusies ja vien Padome neieviestu kvalificēto vienprātības balsojumu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties