Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,56 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,93
Pirkt
Identifikators:664788
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grili
Pēc apsildes iedalās vairākās grupās. Šī ir iekārta, ar kuras palīdzību tiek veikta pārtikas produktu siltumapstrāde, siltumam iedarbojoties uz gatavojamo produktu. Tie var darboties ar kokoglēm vai gāzi, elektrību. Šādiem ēdieniem veidojas jaunas garšas īpašības un produkts nepiesūcas ar taukvielām. Pirms cepšanas produktus parasti marinē. Grila restes vai virsmu ietauko. Ja izmanto koka vai bambusa irbulīšus, tos ieteicams pirms tam izmērcēt ūdenī, lai irbulīši tik ātri nesagruzd. Grilēšanas laikā produktus periodiski pārsmērē ar izkausētām taukvielām vai marinādi. ĒU izmanto slēgta tipa divpusējos kontaktgrilus. Tie sastāv no divām sildvirsmām, kas atrodas viena virs otras, savstarpēji savienotas.
Kontaktgrils ir atverams kā grāmata. Augšējai sildvirsmai ir izturīgs rokturis, lai to varētu pacelt uz augšu un grilējamo produktu pacelt. Tauki, gaļa, sula sakrājas apakšējā sildvirsmas padziļinājumā + tos periodiski nolej. Iekārtas priekšpusē ir pakešslēdži, ar kuru palīdzību iekārtu ieslēdz, regulē apsildes stiprumu. Iekārta var sastāvēt no divām darba virsmām, katra strādā atsevišķi. Vizuāli darba procesam var sekot ar signāllampiņas palīdzību. Darbu beidzot, iekārtu izslēdz, ļauj virsmām atdzist. Sildvirsmas iekšējā plāksne var būt noņemama. Ar mitru drānu noslauka pārējās iekārtas daļas. Retāk ĒU izmanto atklātos grilus ar hermētiski slēgtiem sildelementiem. Šeit produktus novieto uz restēm vai tos novieto divpusīgās restēs. Tā produktu ir vieglāk apgriezt, lai apcepas abas puses. Pakešslēdzis regulē siltuma pakāpi. Termoregulators ir savienots ar teni. To viegli var izņemt, lai mazgātu pamatni. Zem tena var būt vanniņa. Ūdenim iztvaikojot, ēdiens ir sulīgāks. Darbu beidzot, iekārtu izslēdz, ļauj atdzist. Izņem tenus, mazgā restes, mazgā vanniņu. Novieto uz karstumizturīgas virsmas, jābūt labai ventilācijai. Elektriskajā grilā tiek izmantots infrasarkanais starojums. Izmanto hermētiski noslēgtus sildelementus, kur kvarca stikla caurulē ir iestrādāta volframa spirāle, kas izstaro IS starus. Šo sildelementu novieto iekārtas augšējā daļā un virs tā stiprina alumīnija atstarotāju, kas siltuma enerģiju fokusē uz produktu. Plīts korpuss, kas balstās uz kājiņām, var būt novietojams uz galda. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,69 €
Materiālu komplekts Nr. 1346126
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdienu gatavošanas iekārtas un to ekspluatācija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/664788

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties