Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:243436
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Uzdevums    3
  Apraksts    4
  Ražošanas līnijas izveide    6
  Modeļa precizēšana    9
  Modeļa analīze    10
  Modeļa uzlabošana    12
Darba fragmentsAizvērt

Uzdevums
Darbs tiek veikts pa daļām analizējot ražošanas līniju modelēšanas iespējas un pieejamos programmproduktus. Katrai daļai (apzīmētas ar alfabēta lielajiem burtiem A, B un C) tiek noteikti darbu nodošanas termiņi, kuru neievērošana samazina vērtējumu. Darba tēmu (ražošanas procesu) apstiprina pasniedzējs, lai novērstu dažādu studentu vienādu tēmu izstrādi.
Pirmā (A) daļa jānodod vāciņos ar ātršuvēju, kur turpinājumā varēs ievietot nākošās darba daļas veidojot pabeigtu darbu semestra beigās.

Nodošanas termiņi 2009. gadā:
A daļa – 7. oktobris
B daļa – 21.oktobris
C daļa – 4. novembris

A daļa.
Students izvēlas un apraksta modelēšanas programmproduktu, ar kuru ir iespējams modelēt ražošanas līniju vai atsevišķa procesa darbību. Apraksts ietver modelēšanas programmprodukta ieejas un izejas lielumu aprakstu, pielietoto vizualizācijas un simulāciju analīzes metožu aprakstu.

B daļa.
Students izvēlas kādu ražošanas līniju (vismaz 5 elementi), kurai tiek izstrādāts
• darbības dinamiskais modelis, kas ietver iekārtu traucējumus, izejvielu padeves traucējumus vai citas neplānotas apstāšanās,
• modelis tiek izstrādāts vismaz diviem produktu veidiem.

C daļa (nav obligāts, bet uzlabo atzīmi).
B punktā izstrādātā modeļa optimizācija veicot izmaiņas ražošanas līnijas elements vai tās struktūrā. Nepieciešama arī iespējamo izmaksu un ieguvumu analīze.

Apraksts
Izvēlēta modelēšanas produkta ExtendSim modeļi (simulācijas, kas pietiekami precīzi spēj attēlot reālo sistēmu dinamiku) tiek veidoti un sastāv no blokiem un savienojumiem. Modelim darbojoties, informācija ienāk blokā, tiek apstrādāta un nosūtīta uz nākamo bloku caur savienojumu.
Blokiem ir nosaukumi, kas apliecina to veikto funkciju. Pastāv iespēja piešķirt iesaukas blokiem, lai atšķirtu tos un atspoguļot to specifiskas funkcijas. Bloku kopas tiek apvienotas un glabātas bibliotēkas. Lielākā daļa no blokiem sastāv no ikonas, savienotājiem un dialoga. Bloka ikona parasti ir tā funkcijas ilustrēts attēlojums. Vairumam bloku ExtendSim ietvaros ir ieejas un izejas savienotāji (mazi laukumi bloka sānos), pa kuriem operē informācijas plūsmas. Savienotāju daudzums un iespējas ir atkarīgas no savienojamo bloku tipiem un var būt pielāgota specifiskai situācijai. Tapāt katram blokam piemīt dialoga opcija, izsaucot kuru modeļa veidošanas laikā var ievadīt bloka parametrus un noteikt tā uzvedību. Simulācijas laikā atvērti dialogi savukārt sniedz informāciju par tā darbību un stāvokli.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties