Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:426082
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
• Ekonomikas izaugsme ir gala preču ražošanas un pakalpojumu sniegšanas apjoma palielināšanas temps ilgstošā laika periodā, tās galamērķis ir patēriņa un labklājības pieaugums, ko raksturo tādi rādītāji, kā reālā IKP pieauguma temps, reālā IKP uz 1cilvēku pieauguma temps un īsteno uzkrājumu norma, kas nozīmē, ka nozīmē, ka pēdējo piecu gadu laikā Zviedrijas ekonomikas izaugsme ir bijusi lielāka nekā Dānijas.

• Inflācijas pastāvīgs pieaugums un bezdarbs ir ekonomikas tautsaimniecību negatīvi ietekmējošie procesi, tādēļ pēc iespējas ilgāk valsts interesēs ir izvairīties no tiem. Pastāv visai ciešas sakarības starp inflāciju un bezdarbu, kas tiek aprakstītas ar Filipa līknes palīdzību, kas ir apgriezti proporcionāla sakarība starp bezdarbu un algu palielinājuma līmeni, kas plaša izpratnē, tiek pieņemts No tā izriet, ka jo lielāka ir inflācija, jo mazāks ir bezdarba līmenis, kas savukārt pozitīvi ietekmē valsts ekonomiku kopumā, jo pie noteikta inflācijas līmeņa, pastāvot pilnīgai nodarbinātībai, ekonomikas darbojās uz pilnu jaudu un tas ir pamanāms arī Zviedrijā un Dānijā, ka, kad 2011. gadā abas valstis sasniedza rekordlielu inflācijas līmeni, bezdarba līmenis sāka strauji sarukt.
• Budžeta deficīta pieaugums ekonomikā noved pie valsts parāda palielināšanās, ko ļoti labi pierāda Dānija, kurai budžeta deficīts pēdējos piecus gadus vienmēr ir pastāvējis, līdz ar to strauji sāka augt valsts parāds, kamēr Zviedrijā notika gluži pretējais- budžeta deficīts nepastāvēja un arī valsts parāds lēnām sāka samazināties.
• Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet Zviedrijā ir augstāks gan bezdarba līmenis, gan nodarbinātības līmenis, kas varētu liecināt par to, ka Zviedrijā ir ļoti daudz strādājoši persionāri.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties