Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:286166
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Personības attīstības procesu Jungs dēvē par individuāciju. Faktiski tā ir personības integrācija, sevis iepazīšanas process. Jungs par personības attīstību runā kā par sevis iepazīšanu un sevis intergrāciju.
Individuācijas procesu Jungs aplūko kā pakāpenisku sevis atklāšanu, un pirmā individuācijas stadija ir personas atklāšana. Cilvēks sāk apzināties, ka viņs ir ne tikai tas, ko no viņa gaida apkārtējie, ne tikai tā sociālā loma, ko viņš spēlē, bet katram cilvēkam ir savs „es”, kas ir kaut kas atsevišķs no „personas” vai „maskas”. Citiem vārdiem sakot, viena lieta ir tas, ka mēs izturamies tā, kā to no mums gaida citi, kā viņi mūs redz, bet cita lieta- tas, kas mūsos ir savs „es”. Otrā stadija ir satikšanās ar savu „ēnu”. To var saukt par personiskā ļaunuma apzināšanos. Trešā stadija ir satikšanās ar savu „anima” vai „animus”. Pēdējā, individuāciju noslēdzošā stadija ir savas patības apzināšanās, proti, apzināšanās, ka mūsos ir kaut kas variāk nekā tikai mūsu „es” kā apziņas centrs, ne tikai „persona”, „ēna”, sievišķā vai vīrišķā dvēsele, bet arī, varētu teikt, šī dievišķā dzirksts, kas ir mūsu personības būtība.
Jungs bija primais no spsihologiem un ne tikai psihologiem, kas sāka runāt par tādu parādību kā dzīves vidus krīze. Tā personības attīstībā iestājas apmēram 40 gadu vecumā. Pirmā pazīme ir depresija, nomāktība, nospiestība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1229761
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties