Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:295911
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Liela daļa pilsētas apmeklētāju Valmierā ierodas saistībā ar kādu Valmieras uzņēmumu vai iestādi. Valmierā ir kultūras objektiem bagāta pilsēta. Apskatīju, manuprāt, svarīgākos tūrisma uzņēmumus Valmieras rajonā. Topā tos kārtoju pēc saviem personīgajiem standartiem – cik man liktos interesanti tos apmeklēt ar draugiem vai ģimeni. Varētu teikt, ka tas pārsvarā ir atkarīgs no uzņēmuma piedāvātajām iespējām un oriģinalitātes. Tas ir, vai man būs tur ilgstoši ko darīt (ne tikai uzņēmumā, bet arī tā apkārtnē), kā arī vai šāda tipa atpūta ir iespējama arī visur citur. Tā saucamā unikalitāte padara došanos uz kādu uzņēmumu aizraujošāku.

10. Valmieras Svētā Sīmaņa baznīca

Baznīcu iekļāvu topā dēļ tās vecuma un arhitektūras nozīmības. Tiesa, tā manā topā ir pēdējā, jo baznīca ir saistīta ar reliģiju un ne visi cilvēki ir ticīgi un tieši kristieši. Bet došanās uz baznīcu tikai ziņkārības mudinātam nav svēta lieta.
Celta 1283. gadā, pamatā saglabājusi savu viduslaiku izskatu. Tajā atrodas 15. – 16. gadsimta ievērojamu pilsētnieku kapu plāksnes, kopš 1886. gada arī ērģeles, kā arī kanceles un ērģeļu luktu gleznojumi kopš 1970. gada. No baznīcas torņa skatu laukuma var vērot Valmieras panorāmu (SIA VIETAS 2008, ER).
Svētā Sīmaņa baznīca, saukta arī par Valmieras likteņa liecinieci, ir viena no vecākajām akmens celtnēm Latvijā, kas savā arhitektūrā apvieno romāņu un gotisko stilu. Baznīcā ir K.K. Fogela – Fogelšteina altārglezna ‘’Kristus Kārdināšana’’ un ērģeles veidojis Eiropā nozīmīgs meistars F. Ladegasts (travellatvia 2003, ER).
9. Valmieras Drāmas teātris
Teātris ir vieta, kur baudīt kultūru un iejusties svešos tēlos, izrauties no ikdienas rutīnas. Kultūra ir svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa. Tādēļ iekļāvu Valmieras Drāmas teātri savā topā. Taču tas nav vienīgais Latvijā, tādēļ ieņem tikai devīto topa vietu.
Pateicoties savām mākslinieciskajām kvalitātēm, spēcīgajām skatuves tradīcijām un atvērtībai jauniem impulsiem, starptautiskiem meklējumiem, Valmieras teātris, ir ne tikai Vidzemes reģiona profesionālās kultūras centrs, bet ir atzīts arī par vienu labākajiem Latvijas teātriem. Pamazām Valmieras teātris sāk sevi apliecināt arī starptautiskā kontekstā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1146045
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties