Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,15 (15%)
Cena ar atlaidi*:
0,84
Pirkt
Identifikators:484925
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anīsam ir diezgan specifiska garša, tāpēc to vajag pamēģināt un tad, ja garša šķiet patīkama, lietot uzturā. Tā garša ir iesaldena, viegla un atsvaidzinoša. Īpaši labi piemērota garšviela saldajos ēdienos.
Anīsu lieto ne tikai kā garšvielu, bet medicīnā izmanto atkrēpošanai, dezinfekcijai – silīcijs ierobežo baktēriju rašanos, piena sekrēcijas stimulēšanai, kā arī zāļu garšas un smaržas uzlabošanai. Tajā esošie antioksidanti palīdz nostiprināt asinsvadus un stabilizē šūnu membrānu darbību. Veicina žults rašanos, paātrina gremošanu, ierobežo gāzu rašanos. Iedarbojas pret zarnu kataru, gremošanas trakta spazmām. Ķīniešu medicīnā un arī Krievzemē izmantoja dažādas anīsa uzlieves un degvīnus.
Izmantojamās daļas – sēklas un zaļās lapiņas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Anīss un badjans”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/484925

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties