Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926562
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tiesas nolēmuma piespiedu izpildes līdzekļi:
1)aizvietotājizpilde – ja ar tiesas nolēmumu iestādei uzlikts izpildīt noteiktu darbību, ko faktiski un tiesiski var veikt arī izpildiestāde vai cita institūcija, tiesas nolēmumu var izpildīt ar aizvietotājizpildes palīdzību;
2)amatpersonai uzliekot piespiedu naudu – ja iestāde nepilda pienākumu izpildīt kādu darbību vai atturēties no tās, iestādes vadītājam vai citai amatpersonai var uzlikt piespiedu naudu no 100 līdz 1000 Ls, ievērojot samērīgumu (atkārtoti – ne agrāk kā pēc 7 dienām). Piespiedu naudu uzliek ar izpildiestādes izpildrīkojumu – iepriekš jābūt brīdinājumam. Izpildrīkojums stājas spēkā tāpat kā administratīvais akts (tas tiek nosūtīts adresātam). Izpildrīkojumu par piespiedu naudas uzlikšanu var pārsūdzēt tiesā pēc izpildiestādes atrašanās vietas, ja tajā nav ietvertas likumā noteiktās sastāvdaļas, akts jau izpildīts labprātīgi vai piespiedu naudas summa nav samērīga. Amatpersona piespiedu naudu maksā no saviem personiskajiem līdzekļiem.
Izpildiestādes sastādīto tiesas nolēmuma piespiedu izpildes izmaksu aprēķinu var pārsūdzēt tiesā pēc iestādes atrašanās vietas.

Atsevišķu tiesas spriedumu sekas:
sekas spriedumam par AA atcelšanu, atzīšanu par spēkā neesošu vai spēku zaudējušu, aizliegumu veikt FR vai publiski tiesisko attiecību pastāvēšanas konstatāciju rodas ar brīdi, kad spriedums stājas spēkā;
iestāde nevar rīkoties pretēji tiesas spriedumam;
ja persona uzskata, ka iestāde rīkojas pretēji tiesas spriedumam, tā var iesniegt sūdzību augstākā iestādē (ja nav vai MK, var vērsties tiesā). Augstākas iestādes lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
NB! Ne brīdinājums, ne izpildraksts nav AA, neviena no iepriekš minētajām darbībām nav arī FR (tās ir procesuālas darbības).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1333249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties