Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Administratīvā akta apstrīdēšana, administratīvā procesa iestādē uzsākšana no jauna

     

    Konspekts11 Tiesības

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IESNIEGUMA PIEĻAUJAMĪBA
Priekšnoteikumi procesa uzsākšanai:
1)personas iesniegums – vispārējās 56.p. prasības. Tas var tikt iesniegts gan rakstveidā, gan mutvārdos. Lai to uzskatītu par iesniegtu, jābūt norādei par procesa uzsākšanas no jauna pamatiem (jānorāda konkrēti apstākļi). Jebkuri personu lūgumu izskatīt lietu pēc būtības, kas iesniegti pēc administratīvā akta kļūšanas par neapstrīdamu, nevar tikt pielīdzināti lūgumam sākt procesu no jauna. Iestādei ir jāizdara secinājumi par iesniegumu patstāvīgi, ievērojot tā saturu pēc būtības, nevis tikai ņemot vērā personas norādītos apsvērumus, kas var būt arī juridiski nepareizi argumentēti. Persona var iesniegumu arī papildināt.
2)iesniegumu var iesniegt par AA atcelšanu vai grozīšanu, tas ir, tāda tiesību akta, kas atbilst APL 1.p. trešās daļas pazīmēm. Iestādei tas jāpārbauda.
3)iesniegumu var iesniegt par neapstrīdamu aktu – kamēr nav beidzies apstrīdēšanas termiņš, iesniegums uzskatāms par apstrīdēšanas iesniegumu (kaut vai persona norādītu uz 87.p. apstākļiem). Ja iestādei nav augstākas iestādes un tās lēmumu var uzreiz pārsūdzēt tiesā, tad par personas iesniegumu uzsākt procesu no jauna lēmums nav jāpieņem, bet ar vēstuli jānorāda, kā aktu pārsūdzēt tiesā.
4)jāievēro termiņš iesnieguma iesniegšanai – tie ir seši mēneši no dienas, kad persona uzzinājusi par faktiem, kas viņai dod tiesības to darīt. Iestāde var pārbaudīt tiesisko apstākļu iestāšanās brīdi, bet faktisko apstākļu izzināšanas laiks jāpierāda personai pašai.
5)AA jābūt spēkā – runa ir par aktiem ar ilgstošu iedarbību (piemēram, par pensijas piešķiršanu).
6)iesniegumu drīkst iesniegt tikai noteikts personu loks – adresāts un trešā persona. Turklāt trešās personas tiesības ir ierobežotas – tikai tad, ja tai par labu mainījušies tiesiskie vai faktiskie apstākļi, un adresāts vēl nav izmantojis ar AA piešķirtās tiesības.
Šie apstākļi ir kumulatīvi un izsmeļoši. Iesniegums ir jāiesniedz tai iestādei, kurai lieta piekritīga no jauna uzsāktajā procesā.
NB! Iestādei ir jāvērtē, vai iestājušies personas norādītie apstākļi procesa uzsākšanai, tas ir, jāveic priekšnoteikumu pārbaude:
1)mainījušies lietas faktiskie vai tiesiskie apstākļi:
*faktiskie – ilgstošas ietekmes AA laikā ir mainījušies tādi faktiskie apstākļi, kas bija pamatā AA pieņemšanai (izdošanas laikā dalībniekiem tie nebija zināmi);
*tiesiskie – spēkā esošais akts nesaskan ar jaunajām tiesību normām (tas neattiecas uz iestādes prakses vai judikatūras maiņu).

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −13,41 €
Materiālu komplekts Nr. 1333246
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties