Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:838111
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Postmodernisms atsakās no vienojošās gaumes. Tas rada jaunus attēlojuma veidus, lai skaidrāk liktu runāt neattēlojamā klātbūtnei. Postmodernisma rakstniekam vai māksliniekam ir skaidrs, ka viņa radītā glezna vai teksts principā nepakļaujas iedibinātajiem likumiem. Pieaug radikālisms, kritika, vēlēšanās nekur neatstāt ne vismazākās stabilitātes ilūzijas, sagraut ticību visām būtībām, vispārpieņemtajām nozīmēm, pārvarēt visas dotās jēgas, priekšrakstus, normas. Postmodernisma situācija rodas tad, kad zudusi ticība sistēmai, vienībai, veselumam. Kā raksta Ž. F. Liotārs: ,,Postmodernā situācija nozīmē, ka cilvēki vairs netic vispārējiem sižetiem (meta-naratīviem).”
Žans Fransuā Liotārs savā „Postmodernisma skaidrojumā bērniem” mūsdienīgo raksturo, kā tādu, kas „savas nelielā mēroga metodes velta neattēlojamā elementa atveidošanai”.
Postmodernistiskajam māksliniekam un rakstniekam var piedēvēt filozofa statusu, jo to radītie darbi nepakļaujas iedibinātiem likumiem. Manuprāt, tas varētu būt viens no iemesliem, kas postmodernisma pretiniekus neapmierina. Nav nekādu likumu, nekādu noteikumi, pēc kuriem vērtēt šos darbus un ar kuru palīdzību varētu tos saprast. Postmodernisms atsakās no vienotas gaumes, pareizas formas, līdz ar to neļaujot izjust nostaļģiju pēc neiespējamā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246387
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties