Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:918097
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzskatām, ka arī mūsdienās tiek sagudroti sižeti, kuri ir jaukāki un pievilcīgāki un vairāk atbilst katra vēlmēm nekā patiesais notikumu atstāstījums. Šos izdomājumus citi cilvēki pārņem un piesavina. Jāpiekrīt Bēkona teiktajam, ka ”teātra elki nav iedzimti, tie nav arī nemanāmi iekļuvuši intelektā, tos rada”.
Jāsecina, ka 21. gs. cilvēks dzīvo neīstajā, mākslīgi radītajā pasaulē. Tādējādi arī mūsos ir iemiesojušies teātra elki.
Uzskatāms piemērs ir Eiropas Savienības idealizācija un izpušķošana. Ir bēdīgi secināt, ka daudzi cilvēki naivi tic vispārpieņemtajiem uzskatiem. Jāatdzīst, ka tādējādi, neiedziļinoties lietas būtībā, viņu dzīve tiek atvieglota, tomēr tādā veidā tie nonāk teātra elku virsvadībā.
Šeit var pieminēt arī to, ka Latvija pēc pirmā acu uzmetiena tiek dēvēta par tiesisku valsti. Tomēr arī šeit ir uzdarbojušies teātra elki. Jo kā gan tiesiska valsts var pieļaut, ka iztikas minimums pārsniedz minimālo darba algu, publiskās vietās tiek piekauti minoritāšu pārstāvji, pilsoņi nevar justies drošībā. Augstāk minētais liek pamatoto apšaubīt Latvijas valsts tiesiskumu. Taču lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nepieļauj pat tādu domu, ka valsts, kurā viņi dzīvo nav tiesiska valsts. Un tas viss pateicoties vispārpieņemtajām dogmām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties