Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,42 (17%)
Cena ar atlaidi*:
2,07
Pirkt
Identifikators:969193
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ja nu kāds ir netaisnīgi izbrāķēts, aizmirsts un pelnījis atvainošanos, tad tas ir speķis. Speķi latvieši vairs neēd spīdīgiem vaigiem, jo speķis esot aptaukošanās bieds un holesterīna bumba. Aizdomīgo skatu rezultātā spēcīgi krities arī tirgus piedāvājums un veikala gaļas vitrīnās speķis kļuvis par retu un tāpēc ekskluzīvu preci. Dzīvā speķa bizness nav finansiāli izdevīgs ne tikai mazā pieprasījuma dēļ, bet arī tādēļ, ka speķa kūpināšanas procesā tas zaudē daudz ūdens un produkta iznākums ir ļoti mazs. Pozitīvā ziņa, ka neizdevīguma un mazās peļņas dēļ redzamo speķi mūsdienās pārsvarā piedāvā tikai mazās lauku saimniecības, kurās vēl tiek audzētas labi barojamas cūkas. Ievērojamais lauku speķa slānis liecina arī par cūkas labklājību – ēdot galdā celto speķi, varam būt pietiekoši droši, ka cūkas šķirnes ziņā nav bijusi moderna, augusi dabiskos apstākļos, bijusi saulē un ēdusi veselīgu barību bez jebkādu farmaceitisku un citu nezināmu preparātu klātbūtnes. Vai nav varena ziņa, ka ir vismaz viens produkts, kura dzīvesgājums ir gan drošs un bioloģisks?
Speķa, tostarp cūku tauku, noriets sākās, jo to vietā kulinārijā populārākās un ērtāk izmantojamas kļuva dažādas augu eļļas, par kuru trumpi izvirzīja to polinepiesātinātās jeb veselīgās taukskābes. Tomēr baltais un blīvais cūkas speķis ne tuvu nav tas lielākais publiski pērto un veselību izsmejošo piesātināto tauku avots.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Speķa renesanse. Speķa patiesā nozīme”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/969193

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties