Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:100019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es šo eseju izvēlējos rakstīt par politisko līderi 20. gs. vēsturē par Ernesto Če Gevara, jo reāli pirms rakstīšanas es nezināju, kas īsti viņš bija un kāpēc par viņu runā vel tagad un viņa seja rotā daudzus audumus, krūzes un daudzas citas lietas. Es sev izvirzīju šādus mērķus rakstot eseju: Uzzināt kāda ir šīs personas biogrāfijā, kā viņš auga, kā viņš sasniedza savus mērķus, pēc kādiem principiem viņšdzīvoja.
Ernesto Gevara de la Serna, tāds ir Če īstais vārds. Piedzimst 1928. gada 14. jūnijā Rosario pilsētiņā Argentīnā. Če ir četri jaunāki brāļi un māsas. Tēvs ir arhitekts Ernesto Gevara Linčs. Var lepoties ar izcelsmi no senās Gevaru dzimtas, kas bija spiesta bēgt no Čīles pēc tam, kad tur pie varas nāca diktators Rosass. Če mātes ir skaistās aristokrātes Selijas de la Sernas, kuru uzskata par vienu no feminisma kustības aizsācējām Dienvidamerikas kontinentā, ģimeneskoka saknes sniedzas līdz pat pēdējam Peru spāņu vicekaralim Hosē de la Sernam. Jau divu gadu vecumā mazais Ernesto cieš no smagām astmas lēkmēm, un ārstiem nau skaidrs, kas tās izraisa. Iespējams, vides apstākļi, pārtika. Vēlāk, cīnoties centīsies tikt galā, caur inhalatoru tieši ieelpojot adrenalīnu, kas izraisīs redzes halucinācijas un neciešamas sāpes galvā un vēderā.) Neievērojot ārstu ieteikumus, Če spēlē futbolu un regbiju, nodarbojas ar airēšanu un kāpj kalnos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125311
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties