Uztura fizioloģija ir zinātniskais pētījumu virziens, kas pētī pārtikas un dzērienu uzņemšanas, sagremošanas, uzsūkšanās un izvadīšanas procesus cilvēka organismā. Šis virziens pēta, kā organismam jāizmanto pārtikas barības vielas, lai uzturētu normālas organisma funkcijas un saglabātu veselību.
Uztura fizioloģija pētī arī to, kā pārtikas barības vielas ietekmē organismu un to, kā tās var palīdzēt novērst dažādas slimības un veselības problēmas. Piemēram, uztura fizioloģijas pētījumi varētu atklāt, kā dažādi uztura faktori ietekmē asinsvadu veselību, svara zudumu, diabētu un citas slimības.
Uztura fizioloģijas pētījumi var sniegt arī informāciju par to, kā dažādi uztura faktori, piemēram, vitamīni, minerālvielas, olbaltumvielas un tauki, ietekmē imūnsistēmu, kā arī organismā esošos hormonus un enzīmus. Šie pētījumi var palīdzēt cilvēkiem izprast, kāpēc ir svarīga pareiza un sabalansēts uzturs.…