Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:588778
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ne jau tikai svētki parāda tautas raksturu, bet arī cita veida tradīcijas, piemēram, latviešiem ir Latvju Dainas, spāņiem ir karstasinīgas dejas un tā tālāk. Tas viss kā viens liels kopums parāda tautas vispārējo nacionālo raksturu.
Tā kā kopumā ir diezgan grūti sniegt vienu vienotu nacionālā rakstura definīciju, tad konkrēti pateikt to vai un kā tieši pastāv nacionālais raksturs ir diezgan pagrūti. Bet tīri intuitīvi mēs katrs pats varam saprast, kas tad tas ir, kas norāda uz katras tautas rakturu. Ne velti ir izveidojušies tā sauktie stereotipi, tie ir tieši norādījumi uz to, ka ir iespējams konkrētas grupas apvienot pēc kādām kultūras un/vai rakstura iezīmēm. Kā arī katras valsts tradīciju un simbolu kopums ir kaut kas neatkārtojams. Nevienai valstij nav vienādu simbolu, himinas vai tradīciju, tas ļoti tieši parāda to, ka katra valsts vēsturiski un arī pēc ģeogrāfiskiem apstākļiem ir veidojusies savādāk, līdz ar to arī tai katrai ir sava attieksme pret konkrētām lietām un notikumiem, kas tad arī ir nacionālais raksturs. Tikai svarīgi ir neaizmirst, ka, lai gan ir iespējams izdalīt cilvēkus pēc to nacionālā rakstura, nekad nav iespējams satikt vairāk par vienu cilvēku ar kādu konkrētu rakstura pazīmju salikumu, līdz ar to, nekad nevar visus vērtēt tikai pēc dzirdētiem stereotipiem, bet gan, paturot tos prātā, ir jāiepazīst katrs jauns cilvēks, kurš ienāk mūsu dzīvē, no jauna.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties