Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307369
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Adekvāts atalgojums. Darbinieki vēlas tādu apmaksas sistēmu, kura būtu pareiza, viennozīmīga un sakristu ar vēlamo. Tirdzniecībā strādājošie cilvēki par atalgojumu vēlas tādu atalgojuma daļu, kas ir atkarīga no pienesuma vai rezultāta. Tādā veidā tie sajūt stimulu, lai sasniegtu vairāk un sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu.
Labvēlīga vide. Darbā cilvēki pavada ļoti ilgu laika periodu. Vairumam cilvēku draudzīgs un labvēlīgs kolektīvs ir faktors, kas ietekmē apmierinātības sajūtu ar darbu. Ne mazāk svarīgas ar attiecības ar priekšnieku. Uzslava no tiešā priekšnieka par labi veiktu darbu, darbinieka viedokļa uzklausīšana, personiska ieinteresētība ļauj darbiniekiem labāk justies darba vidē.
Apkopojot iepriekšminēto, darba autors izdara secinājumu, ka motivēšanas sistēmas veidošana ir viena no svarīgākajām uzņēmējdarbības funkcijām, tāpēc ka motivēti un talantīgi cilvēki rada vislielāko vērtību. Darbinieku motivāciju ievērojami palielina tādi faktori kā saikne starp darbu un atalgojumu, apmierinātība ar sevi pēc paveiktā darba, nozīmīguma sajūta, darba mērķu apzināšanās, profesionālā izaugsme, finansiālā atlīdzība un atzinība. Nepieciešams arī maksimāli izmantot organizāciju vadības un arī tiešo vadītāju rīcībā esošos nemonetāros motivatorus. Šim nolūkam ierosināts veidot vienotu personāla motivācijas sistēmu, noteikt prioritāros motivēšanas paņēmienus, uzlabot informācijas plūsmu un sadarbību starp vadošo līmeni un darbiniekiem un stiprināt un izskaidrot saikni starp darba rezultātiem un saņemto atalgojumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties