Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:438226
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

„ Vai ir mīlestība šodien?... jā mīlestība ir , tikai tā ir dažāda, tāpat kā dažādi ir cilvēki. Tā ir mīlestība, kura nedomā par materiālajiem labumiem neskata otru no cepures, bet mīl gaišo un cēlo, kas, kaut nedaudz, bet tomēr ir katrā no mums. Mīlestība ir tas, ko vārdiem nevar izteikt, jo tādi vēl nav izdomāti. Mīlestība ir māksla, kas jāapgūst, kas prasa zināmu pieredzi un intuīciju.” Šos burvīgos vārdus ir teicis A. Balodis, un gribas tiem piekrist, jo mīlestība nav ne izmērama, ne nosverama, tā ir izjūtama ar katru nervu šūnu, ar katru matu galiņu.
Kāpēc cilvēki iemīlas – līdz galam nav zināms joprojām. Organismā izveidojas ķīmisko vielu kokteilis, tas nav noslēpums, tāpat nav noslēpums, ka viss šis process nepakļaujas cilvēka gribai, un nav atkarīgs ne no vecuma, ne sociālā stāvokļa, ne no audzināšanas.
Ētikas skatījumā mīlestība ir intīmas un dziļas jūtas, īpašs apziņas stāvoklis un darbības veids, kas vērsts uz citu cilvēku, kopību, ideju utt. Mīlestība ir cilvēka aktīvs spēks, kas caursit sienas, kuras nodala cilvēkus, kas apvieno viņu ar citiem. Mīlestībā realizējas paradokss – divas būtnes kļūst par vienu un vienlaikus viņas ir divas.(1;164)
Kā saka Paulu Koelju grāmatā „Alķīmiķis”: „ būt stingram kā tuksnesim nav mīlestība un klīst pa pasauli kā vējam nav mīlestība, un vērot visu no attāluma,,arī nav mīlestība. Mīlestība ir spēks, kas pārveido un uzlabo Pasaules dvēseli...tie esam mēs, kas baro Pasaules dvēseli un Pasaule kļūst labāka vai sliktāka atkarībā no tā, kādi būsim mēs. Un te parādās mīlestības spēka lielā nozīme. Jo iemīlējušies mēs vienmēr cenšamies būt labāki nekā esam.” …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1364557
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties