Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Manas izjūtas, lasot Margaretas Mičelas romānu "Vējiem līdzi"

     

    Eseja2 Literatūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:667320
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, izcils bija arī notikumu pavērsiens grāmatas beigās, kad Melānija nomirst un Skārleta beidzot aptver, ka nevis Ešlijs bija tas, kas bija viņai radīts, bet gan Rets, taču bija par vēlu. Vēl man ļoti patika Džeralda O’Hāras par Taru teiktie zelta vārdi: ‘’ Vienīgā lieta, kurai pasaulē vispār kāda vērtība, ir zeme! Vienīgā lieta, kas pasaulē pastāv mūžīgi, kā dēļ vērts strādāt, cīnīties un mirt!’’ Džeraldam, manuprāt, Tara bija vissvarīgākā, jo tieši viņam bija sapnis par Taru un visu, kas ar to saistīts – asinssarkanā Džordžijas zeme, ģimenes māja... Neviena persona man neatgādināja dzīvē sastaptus cilvēkus, jo mūsdienās cilvēkiem ir savādākas vērtības nekā 150 un vairāk gadus atpakaļ.
Šo romānu es gribētu izlasīt, kā arī ieteiktu lasīt cilvēkiem brīdī, kad liekas, ka visi striķi plīst un nezini, ko darīt tālāk. Tādā brīdī šāda veida lasāmviela līdzētu labāk nekā baldriāna tabletes vai citramons. Šis romāns liek aizdomāties par tām vērtībām, kas cilvēkam ir svarīgas – ģimene, mīlestība un dzimtene.
Lasot šo meistardarbu, es secināju to, ka cilvēks, akli ķerdams to, ko nevar noķert, var zaudēt to, kas viņam ir dārgs un kas jāglabā cieši sev klāt, to, ka vajag cīnīties līdz galam un jātic saviem spēkiem pat tad, ja liekas, ka balansē uz naža asmens, to, ka mājas ir tā vieta, kurā vari atgriezties jebkurā brīdī un to, ka ‘’galu galā rīt taču ir jauna diena’’ (M. Mičela).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1321163
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties