Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:607476
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Un atšķirībā no bankām vai citām nebanku kredītiestādēm, kuras izsniedz aizdevumus, ja tomēr nevar atdod aizņemtu naudu, tad tā vienkārši paliek lombarda valdījumā un tiek pārdota, un ja pēc pārdošanas, pēc tam kad lombards atguvis atpakaļ savu naudu un arī procentus, paliek pāri kādā naudas summa, tad tā ir atgriežama mantas īpašniekam.
Bez šaubām var teikt ka kriminālo darījumu skaits ir vairākkārt samazinājies, protams, runa šeit ir tikai par licencētiem lombardiem, jo ir stingras prasības gan pret pašiem lombardiem pret aizdevuma saņēmējiem, informācija par katru ķīlu un katru aizdevuma ņemēju ir pieejama, un ne lombards neriskēs ar savu licenci, ne arī persona, zinot ka, viņai ir jāsniedz savi personas dati un viņa arī tiek videonovērota, neies uz lombardu un nenodos nozagtu mantu. Uzskatu, valdībai ir jāturpina uzsāktais darbs pie nozares sakārtošanas, un ir jāķeras arī pie tā sauktiem nelicencētiem lombardiem, lai tie nemestu ēnu uz lombardu nozari, un, ja šīs iestādes vairs nedarbosies, un zagļiem nebūs kur nodod zagtas mantas, ir iespēja, ka zādzību kļūs mazāk.
Ka negatīvo var minēt to, ka ,protams, lombardos parasti ir augstas procentu likmes, varbūt valdībai būtu jāņem piemērs no Francijas karaļa, un lai aizsargātu patērētājus, ar likumā noteiktu maksimālo procenta likmi, kas nebūtu tik augsta kā pašlaik. Bet kopumā lombardi viennozīmīgi ir nepieciešami.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties