Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:135358
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Milla liberālisma pamatprincipi
Liberālisms ir „Teorija un sociālpolitiska nostāja, kas vērsta uz pārstāvniecisku valdīšanu, preses, vārda un ticības brīvību, šķiru privilēģiju atcelšanu, brīvu starptautisko tirdzniecību u. tml. ”.
Džons Stjuarts Mills (John Stuart Mill) 19. gadsimta populārākais un ietekmīgākais angļu morāles filozofs. Viņš bija viens no pēdējiem sistemātiskajiem filozofiem, kas sniedza ievērojamu ieguldījumu loģikā, metafizikā, ētikā un citās jomās. Džona Milla lielākais ieguldījums bija liberālās politikas aizstāvībā.
„Es jau tiku norādījis, ka vispārēju principu trūkuma dēļ brīvība bieži tiek piešķirta tur, kur tā būtu aiztaupāma, un liegta tur kur tā būtu jāatvēl, un viens no gadījumiem, kad modernajā Eiropā brīvības apziņa ir visstiprākā, ir tāds, kurā tā, manuprāt, ir pilnīgi lieka. Katrai personai jābūt brīvai rīkoties pēc pašas patikas visā, kas attiecas uz viņu; taču tai nav jābūt brīvai rīkoties pēc pašas patikas, kad tā ko dara citu labā ar aizbildinājumu, ka cita darīšanas ir viņas pašas darīšanas.” tā Džons Mills raksta savā slavenajā darbā „Par brīvību”. Šajā darbā Džons Mills izskaidro savus uzskatus par vecākiem un jaunākiem draudiem valsts brīvībai. Vecmodīgākie draudi ir rodami tradicionālajā sabiedrībā, kurā valda monarhija. Savukārt jaunākie modernajā sabiedrībā, kurā valda demokrātija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1250496
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties