Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:433987
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt,Kārļa Ulmaņa apvērsums bija gan likumsakarība,gan politisks gājiens. Galvenokārt apvērsums norisinājās iekšpolitisko,ekonomisko un ārpolitisko cēloņu dēļ.
Pirmkārt,bija nepilnības vēlēšanu likumdošanā,kuras pavēra ceļu uz Saeimu ne tikai partijām,bet arī šaurām interešu grupām.Tā rezultātā vienmēr radās problēmas valdību izveidošanā un to darbības stabilitātes nodrošināšanā ilgākā laika posmā.Satversme pārāk lielas pilnvaras piešķīra likumdošanas varai, rezultāts bija vāja izpildu vara.Tā funkcionēja normālos apstākļo,bet radīja problēmas krīzes situācijās,kad vajadzēja ātri pieņemt izšķirīgus politiskos lēmumus.Arī sociāldemokrāti,kuri veidoja pašu lielāko frakciju,reti piedalījās valdību veidošanās,savukārt citās partijās un politiķos bija vēlme radikāli mainīt nepilnības esošajā sistēmā.Kreisās partijas un Zemnieku savienība,kurā Kārļa Ulmaņa valdonīgais raksturs traucēja iegūt Saeimas vairākuma uzticību,gan kandidējot uz Valsts prezidenta amatu,gan daudzās citās situācijās,strauji zaudēja vēlētāju balsis.Lai gan 1928.gada decembrī darbu uzsāka Zemnieku savienības Hugo Celmiņa Ministru kabinets,viņa kabinets tika pašu biedru gāzts,jo tās biedriem,tai skaitā K.Ulmanim,nepatika viņa popularitātes kāpums. Pieauga centra un minoritāšu partiju ietekme.
Otrkārt,1929.gadā ASV sākās ekonomiskā krīze,kas pārņēma arī visu pasauli.Latvijā krīzes ietekme sasniedza maksimumu 1932.gadā.Pieauga bezdarbnieku skaits pilsētās.Samazinājās eksports un imports,pieauga valdības regulējošā loma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231829
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties