Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:854160
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā pēdējo labas pārvaldības principu autors vēlas minēt tiesiskumu jeb likuma varu, kas nodrošina visu iepriekšminēto principu ievērošanu, jo tikai pastāvot godīgai un taisnīgai likumdošanai, iespējams īstenot citus labas pārvaldības principus – vienlīdzību, nediskrimināciju, atskaitīšanos, caurspīdīgumu u.c. Jāatzīmē, ka publiskās attiecības, kas lielā mērā vērstas uz sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu publiskajā pārvaldē, nav tikai labas gribas izpausme, bet arī normatīvajos aktos noteikts publiskās pārvaldes pienākums. Normatīvajos aktos nostiprinātas sabiedrības tiesības saņemt informāciju un publiskās pārvaldes institūciju pienākums sniegt informāciju ir viens no priekšnoteikumiem publiskās pārvaldes darbībai sabiedrības interesēs. Tieši informācijas atklātība un pieejamība nodrošina publiskās pārvaldes darbības pārskatāmību un rezultātā sabiedrība var gūt pārliecību, ka publiskā pārvalde darbojas tās interesēs.
Valsts pārvalde savā darbībā ievēro labas pārvaldības principus, kas ietver atklātību pret privātpersonu un sabiedrību, datu aizsardzību, taisnīgu procedūru īstenošanu saprātīgā laikā un citus noteikumus, kuru mērķis ir panākt, lai valsts pārvalde ievērotu privātpersonas tiesības un tiesiskās intereses. Valsts pārvalde savā darbībā pastāvīgi pārbauda un uzlabo sabiedrībai sniegto pakalpojumu kvalitāti, vienkāršojot un uzlabojot procedūras privātpersonas labā. Valsts pārvaldes pienākums ir arī informēt sabiedrību par savu darbību, it īpaši to sabiedrības daļu un indivīdus, kuru tiesības vai tiesiskās intereses īstenotā vai plānotā darbība skar vai var skart. Latvijas publiskajā pārvaldē ir nodrošināts atklātības un informācijas pieejamības princips, tādējādi nostiprinot tādus labas pārvaldības principus kā atklātība, atskaitīšanās, līdzdalība, atsaucība, orientācija uz konsensu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337352
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties