Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913948
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat kā citas sociālās zinātnes par sabiedrību ir veidojušās vairākus gadu tūkstošus, tā arī kriminoloģija ir attīstījusies cauri laikiem, izejot sarežģītu un smagu kriminoloģiskās domas evolūcijas posmu (1, 21.). Kā šīs domas izveides veicinātājs varētu būt arī Senās Babilonijas valdnieks Hamurapi, izveidojot likumu kodeksu ap 1750.g. pr.Kr.(2, 6). Hamurapi likumi veidoti uz gadu tūkstošiem vecas juridiskās tradīciju bāzes, par pamatu ņemot gadsimtiem reģionā piemērotās tiesības. Tiesību normu stabilitātes un nemainības principa dēļ daudzi juridiskie jautājumi nav regulēti Hamurapi likumos, jo tos jau regulēja spēkā esošās paražas un iepriekšpieņemtie likumi. Hamurapi kodeksā, skatot no mūsdienu iedalījuma, ir ietvertas gan materiālās, gan procesuālās normas, tāpat kā civilās tiesības un kriminālās tiesības. Likums sastāvs no 282 pantiem, taču oriģinālajā tekstā nepastāv nekādas numerācijas (3, 32).
Krimināltiesību jomā Hamurapi likumi izceļas ar lielu bardzību, lai gan noziegumu daudzveidība Senajā Babilonā nebija tik liela kā mūsdienās. Daudzos nežēlīgos sodus izskaidro fakts, ka valsts ar visu bardzību vērsās pret noziedznieku, aizsargājot likumpaklausīgos (3, 33). Arī mūsdienās valsts cenšas aizsargāt savus pilsoņus, kuri ir paklausīgi likumam. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124969
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties