Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:278893
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi. Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, Latvijas eksporta apjoms ir pieaudzis. Vislielāko eksporta īpatsvaru sastāda kokmateriālu un koksnes eksports. Šī tendence nav raksturīga citām Eiropas valstīm, kas bagātas ar mežu platību, piemēram Somijas un Zviedrijas koksnes eksports krietni atšķiras no Latvijas rādītājiem - tas ir pat 4 reizes mazāks. To var skaidrot ar Skandināvijas valstu vēlmi saglabāt savus resursus neskartus pēc iespēja silgāk, lai situācijā, kad meža resursu importētāji nespēs apmierināt Somijas vai Zviedrijas apjoma prasības importam, valstis pašas spētu sevi nodrošināt ar koksnes resursiem.
Tāpat liels mīnuss koksnes eksportā ir mērķis, kādam Latvija savus resursus pārdod ārzemju partneriem – mūsu kokmateriāli kalpo kā starpprodukti tālāku preču izgatavošanai. Ārzemēs saražotās preces ir ar augstāku pievienoto vērtību, piemēram, koka mēbeles. Tas liek domāt, ka Latvija sev pieejamos resursus neizmanto pilnvērtīgi – šo pašu koksnes daudzumu, kas tiek eksportēts uz ārzemēm, varētu izmantot koka mēbeļu, aksesuāru un citu priekšmetu izgatavošanai šeit uz vietas. Ja preces tiktu ražotas Latvijā, tas liktu rasties jaunām ražošanas firmām, kuras radītu jaunas darbavietas, nodarbinot vairāk Latvijas iedzīvotāju, kā tikai kokmateriālu apstrādes rūpniecībā. Arī Latvijas sabiedrība veido pieprasījumu pēc koka mēbelēm, kuras valstī neražo pietiekamā apjomā, lai apmierinātu visu iedzīvotāju vajadzības, līdz ar to, koka mēbeles tiek importētas no ārzemēm, īpaši Polijas un Lietuvas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1340154
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties