Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:971899
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tikpat daudz naudas, cik vīri bija saņēmuši no savām sievām kā pūru, viņi pievienoja pēc novērtējuma pūram. Ar šo naudu abi rīkojas kopīgi un ienākumi tiek saglabāti. Abas ienākumu daļas saņem tas, kurš nodzīvo ilgāk. Vīriem ir vara pār sievu un bērnu dzīvību un nāvi. Ja dižciltīgas ģimenes galvas nomiršana rada aizdomas, tad radi sāk nopratināt sievu, tāpat kā tiek pratināti vergi, un ja vaina pierādīta, viņu sadedzina pēc briesmīgām mocībām. Salīdzinot ar gallu dzīvesveidu, bēres ir krāšņas un dārgas, un visu, kas mirušajam bijis pats mīļākais, met ugunī, arī dzīvniekus. Agrāk lielās bērēs kopā ar mirušo sadedzināja arī vergus un atkarīgos ļaudis, ja mirušajam tie bija mīļi.
Galli bieži vien kara gadījumos paši nodedzināja savus ciemus, pilsētas un labības laukus, ja pastāvēja iespējamība, ka to pēc viņu aiziešanas varot izmantot romiešu spēki savā labā. Pilsētas tika nodedzinātas, ja tās sava novietojuma un nocietinājuma dēļ nebija pietiekoši drošas, lai pašiem nebūtu kur patverties un izvairīties no karadienesta un lai romieši tajās nevarētu gūt pārtiku un laupījumu.
Manuprāt, Gāja Jūlija Cēzara darbs „Piezīmes par gallu kariem” sniedz ļoti plašu ieskatu gallu dzīvesveidā un ikdienā, kā arī kaujas mākslā. Šis no romieša redzespunkta veidotais darbs ļauj arī tikpat plaši ielūkoties ģermāņu dzīvesveidā un karagājienu paradumos un nedaudz arī Britu salu iedzīvotāju dzīvē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1242563
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties