Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368188
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fiziskā attīstība – turpinās mugurkaula attīstība, ir jāseko stājas higiēnai. Stāju nodrošina kustību balsta aparāts (skelets, muskulatūra, saišu un locītavu sistēma). Pareiza stāja ir ķermeņa labās un kreisās puses simetriskums, normāli fizioloģiskie izliekumi, atvirzīti atpakaļ pleci, izvirzītas krūtis, ievilkts vēders, lāpstiņas pilnīgi pie krūšu kurvja. Nepareizai stājai jeb skoliotiskai stājai ir ne tikai estētiskais defekts, bet stājas problēmu dēļ var veidoties citu orgānu traucējumi, piemēram, pasliktināties redze, rasties muguras un galvas sāpes, izmaiņas sirdsdarbībā, sarežģījumi plaušu, aknu, gremošanas sistēmas funkcionēšanā. Sešu līdz septiņu gadu vecumam ir raksturīga liela kustību aktivitāte, koordinācijas spēju pilnveidošanās. Vēl pilnveidojas bērna prasme koncentrēt skatienu uz sīkām lietām un vienlaikus uz vairākām, jo acu un roku koordinācija pilnveidojas, acu attīstīšanās vēl turpinās. Šajā vecumā parādās dzimuma atšķirība starp meitenēm un zēniem, meitenēm kustības ir mierīgākas, vijīgākas, tāpēc fizkultūras nodarbībās jādod vairāk deju soļu kustības, zēniem ir kustības straujākas - vairāk rāpšanās, lekšana. Pirmsskolas vecuma meitenēm nedrīkst ļaut celt smagumu, piemēram; mazākus bērnus, jo var būt iekšējo orgānu noslīdēšana mazajā iegurnī, tas var izraisīt ginekoloģiskas slimības, turpmākajos dzīves gados.
Atmiņas attīstība – pirmsskolas vecumā notiek pāreja no netiešās iegaumēšanas uz tiešo, kad bērns spēj sev izvirzīt mērķi un ar gribasspēku piespiest sevi iegaumēt, bet ne ilgstoši.
Runas attīstība – pirmsskolas vecumā pāriet citā kvalitātē, strauji pieaug vārdu krājums no 4000 līdz 5000 vārdiem, kā arī tiek apgūtas runas gramatiskās formas un jauni jēdzieni. Bērns spēj koncentrēt uzmanību 12 – 20 sekundes. Piecu gadu vecums ir labākais vecums, kad apgūt lasīt prasmi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317278
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties