Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
6,49
Ietaupījums:
0,97 (15%)
Cena ar atlaidi*:
5,52
Pirkt
Identifikators:457010
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2014.g. - 2014.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  IZMAKSU BUDŽETA SASTĀDĪŠANA    4
1.1.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana tekošajam gadam    4
1.2.  Līdzsvarota ražošanas iznākuma aprēķins    7
1.3.  Izmaksu un ieņēmumu budžeta sastādīšana nākamajam finanšu gadam    7
2.  VIESNĪCAS CENAS KALKULĀCIJA    10
3.  PEĻŅAS PROGNOZE    11
4.  NOSLOGOJUMA UN CITU RĀDĪTĀJU APRĒĶINS    13
5.  OPTIMĀLĀ UZCENOJUMA APRĒĶINS RESTORĀNAM    14
5.1.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    14
5.2.  Apgrozījums pa nodaļām    15
5.3.  Restorāna nemainīgo izmaksu aprēķins    15
5.4.  Faktiskais un nepieciešamais izmaksu segums    16
5.5.  Minimālais apgrozījums    17
5.6.  Cenu politikas kontrole    18
  SECINĀJUMI    20
  PRIEKŠLIKUMI    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Uzņēmumam ir ļoti būtiski grāmatot, kontrolēt un pārskatīt savu budžetu, lai laicīgi spētu prognozēt izmaiņas un novērst zaudējumu rašanos;
• Uzņēmuma budžeta plānošana ir ļoti sarežģīts un grūti prognozējams process, jo tā pastāvēšanu būtiski ietekmē ārējie apstākļi – ekonomiskā situācija valstī, tūrisma tendences un tamlīdzīgi;
• Uzņēmuma „Vidzemnieku pērle” viesnīcas daļai tiek prognozēti zaudējumi, bet restorāna daļai būtisks pārsniegums;
• Kopumā, pēc šādi izstrādāta finanšu plāna, uzņēmums varētu gūt peļņu.
PRIEKŠLIKUMI
• Lai uzņēmums gūtu peļņu, daļa viesnīcas izdevumi būtu jāsedz ar restorāna ienākumiem;
• Lielākās viesnīcas izmaksas veido kredītsaistības, tādēļ, lai līdzsvarotu situāciju, lielāko daļu kredīta maksājumam būtu jānovirza restorānam;
• Ņemot vērā valsts ekonomiski nestabilo situāciju, uzņēmuma budžeta prognozes būtu jāplāno iespējami pieticīgākas;
• Pastāv liels risks, ka konkrētā uzņēmuma restorāna daļas prognozētie ienākumi varētu nerealizēties, tādēļ nevajadzētu paļauties uz šo ienākumu lielas daļas novirzīšanu viesnīcas daļai.
• Kopumā abām uzņēmuma daļām būtu aktīvi jārealizē dažādi mārketinga pasākumi viesu piesaistīšanai, lai no izmitināšanas neveidotos zaudējumi un no ēdināšanas tik tiešām spētu sasniegt plānotos ieņēmumus;
• Viesnīcas daļā pēc iespējas jācenšas samazināt izmaksas un vairāk piesaistīt klientus, lai izmantotie resursi nestāv dīkstāvē, piemēram, aktīvi sadarbojoties ar istabu rezervēšanas portāliem, kā arī pašiem būtiski piestrādājot pie reklāmas interneta vidē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Viesnīcas finanšu rādītāju analīze”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/457010

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties