Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
12,99
Ietaupījums:
1,69 (13%)
Cena ar atlaidi*:
11,30
Pirkt
Identifikators:686144
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2013.g. - 2013.g.
Darba fragmentsAizvērt

1. UZŅĒMUMA IZVEIDES EKONOMISKAIS PAMATOJUMS
Jaundibinātais ēdināšanas uzņēmums tiek plānots Cēsīs, tas ir Vidzemes centrālajā daļā, 90 km attālumā no Latvijas galvaspilsētas Rīgas. Tā ir vieta, kas vilina viesus no visas pasaules gan ziemā gan arī vasarā. Te ir gandrīz viss – daudzi iecienīti un populāri tūrisma objekti, sena un skaista vecpilsēta, varenas pilsdrupas no pašiem Livonijas laikiem, kā arī tīra, sakopta vide ar vairāk kā 10 ūdenskrātuvēm un reljefs, kas vilina aktīvās atpūtas cienītājus izbaudīt aizraujošas brīvdienas ziemā. Senatnīgā aura, latviskums, kultūras pasākumi, parki, dārzi, viesmīlīgums un nesteidzīgi rāmā vide, tas viss ir šeit, pilsētā ko ieskauj Gaujas krasti.
Aizvadītajā gadā Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs saņēma „Q-Latvia” tūrisma kvalitātes sertifikātu, pierādot, ka tas gādā par klientu komfortu un ir spējīgs sniegt klientiem augstas kvalitātes servisu. Tāpat Cēsis jau otro reizi saņēma arī Baltijas Pilsētu savienības Kultūras balvu, kas katru gadu tiek piešķirta kādai Baltijas jūras reģiona pilsētai, kas aktīvi un inovatīvi darbojas kultūras jomā. Avots: Cēsu Vēstis, 2012.
Veiksmīgā attīstība tūrisma jomā, sezonalitātes iespējas un citas šīs nezūdošās vērtības ir labs garants tūrisma attīstībai un lielisks iemesls nākamo ēdināšanas uzņēmumu atvērt tieši šeit. Lai viesi pilnībā varētu izbaudīt latviskumu un senatnīgo auru, šajā pilsētā pietrūkst vien īstens latviešu krodziņš, ar mūsu tautas nacionālajiem ēdieniem, kuru izcilo garšas buķeti un uzturvērtības nozīmi ir izkopuši jau mūsu senči.
Konkurentu raksturojums
Cēsīs uz šo brīdi darbojas aptuveni 15 ēdināšanas uzņēmumi, lielākā daļa no tiem atrodas pilsētas centrā, savukārt, tuvākais no plānotā uzņēmuma atrodas nepilnu 2 km attālumā. Liela daļa no esošajiem uzņēmumiem ir pavisam nelieli bistro, picērijas vai uz konditoriju vērsti uzņēmumi. Aptuvenais šo uzņēmumu vietu skaits ir 20-30, daļēja viesmīļu apkalpošana, bieži arī īss darba laiks un piedāvātie ēdieni tiek sagatavoti iepriekš un uzglabāti tam paredzētajās iekārtās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Restorāna tehnoloģiskais projekts”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/686144

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties