Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
14,20
Ietaupījums:
2,56 (18%)
Cena ar atlaidi*:
11,64
Pirkt
Identifikators:872705
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
1.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    6
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma pamatojums    6
1.2.  Ēdināšanas uzņēmuma veids un tips    6
1.3.  Ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vieta    6
1.4.  Ēdināšanas uzņēmuma apkalpošanas veids    6
1.5.  Ēdināšanas uzņēmuma mērķa grupas un to raksturojums    6
1.6.  Viesu skaits apmeklētāju zālē    7
1.7.  Uzņēmuma darba laiks, virtuves darba laiks    7
1.8.  Ēdienu, dzērienu un citu pakalpojumu piedāvājums    7
1.9.  Apmeklētāju zāles interjera raksturojums    8
1.10.  Apkalpošanas organizācijas raksturojums    8
2.  APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS    10
3.  SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA    12
4.  PORCIJU SKAITA APRĒĶINS    14
5.  ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA    16
6.  ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU IZSTRĀDE    19
7.  KALKULĀCIJAS APRĒĶINS(ĒDIENA IZEJVIELU APRĒĶINS IZMAKSU)    38
8.  DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU APRĒĶINS    39
8.1.  Firmas ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    39
8.2.  Auksto ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    40
8.3.  Zupu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    42
8.4.  Otro ēdienu (zivju) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    44
8.5.  Otro ēdienu (gaļas) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    45
8.6.  Piedevu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    46
8.7.  Mērču dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    47
8.8.  Saldo ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    48
8.9.  Karsto dzērienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    49
8.10.  Konditorejas izstrādājumu (kūku) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    50
9.  IZEJVIELU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    53
10.  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    61
Darba fragmentsAizvērt

10. SECINĀJUMI
Lai izveidotu kafejnīcu, iepriekš ir jāatrod vieta, kur to vēlas izveidot, lai tā būtu rentabla un patstāvīgu būtu apmeklētāju – gan ziemā, gan vasarā. Lai piesaistītu viesus ir jāizveido ēdienkarte, kurā būtu dažādi ēdieni, lai piesaistītu dažādus klientus. Svarīgi ir arī ēdamzāles interjers, jo viesiem jājūtas tajā ērti un mājīgi un jārada mājīguma sajūtas. Ļoti svarīgi ir arī tas kāda kvalifikācija ir darbinieki. Viesmīļiem jāmāk pareizi apkalpot viesus, savukārt pavāriem jāmāk spēlēties ar ēdiena garšas buķetēm, lai viesiem maltītes būtu garšīgas.
Kafejnīcai „Liedags” izveidei ir ņemtas vērā šīs prasības. Kafejnīca atradīsies, ļoti skaistā vietā pie jūras, Liepupē, Salacgrīvas novadā, kur atrodas tūristu apmeklēti dažādi objekti, kā arī 1 km attālumā arī atradīsies Baltijai nozīmīgs ceļš „Via Baltica”, kur patstāvīgi pārvietojas ļoti daudz automašīnas. Kafejnīcai īpaši tiks piedomāts par interjeru, kurš radīs mājīguma sajūtu.
Lai kafejnīca „Liedags” varētu darboties sekmīgi, tika izveidota ēdienkarte ar ēdieniem dažādām gaumēm. Arī veģetārieši ēdienkartē varēs atrast sev ko tīkamu.
Tika izstrādāta kafejnīcas vienas dienas izejvielu daudzumus, tādējādi ir vieglāk noteikt cik daudz produktu ir nepieciešams.
Lai kafejnīcai nerastos lieki zaudējumi, tad pārtikas produktiem tika izstrādāta arī prečziniskais raksturojums, jo sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ļoti svarīga ir pārtikas produktu uzglabāšana. Tādejādi nav lieki zaudējumi, jo nepareizas uzglabā sanas gadījumā tie nav lietojami.
Svarīga ir ēdiena pagatavošanas secība un izejvielu daudzums, tādēļ tika izstrādātas tehnoloģiskās kartes un tehnoloģiskās shēmas astoņiem dažādiem ēdieniem.
Ja kafejnīca „Liedags” ņems vērā izstrādāto tehnoloģisko dokumentāciju, tad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums spēs ilgi un produktīvi darboties, patstāvīgi attīstoties un piesaistot jaunus klientus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,22 €
Materiālu komplekts Nr. 1348589
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/872705

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties