Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:443862
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  ”Medus izmantošana uzturā un ārstniecībā”    4-6
  Secinājumi    8
  Pielikums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    l0
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Man izvēlētā tēma ir „Medus izmantopšana uzturā un ārstniecībā”.
Medus ir vien sno senākajiem ārstnieciskajiem produktim. Mūsu šeņči jau senatnē medu izmantoja gan kā uztura bagātinātāju, gan kā ārstniecisku vielu. Es šajā referātā pastāstīšu par to kā medu mūsdiemās izmanto uzturā un ārstniecībā.

„Medus izmantošana uzturā un ārstniecībā”

Medus ir lielisks enerģijas avots (efektīvā «degviela»): tā glikēmiskais indekss atkarībā no botāniskās izcelsmes svārstās no 32 līdz 87, tādēļ medus ir izmantojams sportistu uztura optimizācijai attiecīgi fiziskai slodzei.

Medum piemīt spēks aizsargāt gremošanas trakta gļotādas šūnas no bojājumiem, bet, pateicoties antimikrobajai iedarbībai, medu izmanto bakteriālo gastroenterītu un kuņģa čūlu ārstēšanai. Turklāt medus stimulē bifidobaktēriju (Bifidus bacteria)vairošanos, tādējādi optimizējot zarnu mikrofloru.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1145867
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties