Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:218691
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Poļu virtuve
Katras tautas nacionālās kultūras sastāvdaļa ir arī nacionālais uzturs, kura izveidošanu ietekmējušas pārtikas produktu izvēles un apstrādāšanas iespējas.
Atkarībā no ģeogrāfiskā stāvokļa mainās arī ēdienu garša.
Nacionālo ēdienu īpatnības nosaka ne tikai uztura produktu iegūšanas iespējas, bet arī ēdienu sagatavošanas veids.
Poļu kulinārija it kā apvienojusi visu Eiropas valstu ēdienus.Ēdienu dažādības un to pagatavošanai nepieciešamā izejvielu daudzuma ziņā ar poļu kulināriju var sacensties vienīgi krievu un franču virtuves.

Kas raksturīgs
Daudzveidīga un oriģināla, radniecīga krievu un ukraiņu virtuvei.
Poļu ēdieniem raksturīga skābena garša, tie ir ļoti sātīgi.
Tiem pievieno daudz sviesta un krējuma.
Poļi uzturā lieto ceptu gaļu. No gaļas ēdieniem populārākie ir šķiņķis ar mārrutkiem, žāvēta krūtiņa ar ceptiem kartupeļiem, teļa smadzenes ar zaļumiem.
Ļoti iecienīts ēdiens ir biezputra. To pasniedz kā gaļas ēdienu piedevu.
Iecienītas arī dažādas mērces.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties