Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vārāmās sāls un nitrātu noteikšana SIA "Forevers" un AS "Putnu fabrika Ķekava" kūpinātā vistas ruletē

     

    Referāts24 Ķīmija

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397289
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.09.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Abstract    3
  Ievads    5
1.  Literatūras apraksts    6
1.1.  Pārtikas piedevu grupas un to raksturojums    6
1.2.  Pārtikas piedevas gaļas izstrādājumos, to raksturojums    7
1.3.  Vārāmās sāls aizvietotāji    11
2.  Eksperimentāli praktiskā daļa    12
2.1.  Mora metode vārāmās sāls noteikšana    12
2.1.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    13
2.1.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    14
2.2.  Folharda metode vārāmās sāls noteikšanai    16
2.2.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    17
2.2.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    18
2.3.  Nitrīta noteikšanas metode gaļas izstrādājumos    21
2.3.1.  Eksperimenta veikšanas soļi    22
2.3.2.  Iegūto rezultātu izvērtējums    23
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
  Pielikumi    27
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Zinātniski pētnieciskā darba izstrādes laikā tika atrasta un apkopota informācija, kas sniedz zināšanas par pārtikas piedevām gaļas izstrādājumos un nātrija hlorīda un nitrīta ietekmi uz cilvēka organismu, kā arī tika piemeklētas metodes, ar kuru palīdzību skolas ķīmijas laboratorijā tika veikta darba praktiskā daļa.
2. Pētnieciskā darbā abas izvirzītās hipotēzes ir apstiprinājušās.
3. Nātrija hlorīda noteikšanai gaļas izstrādājumos tika veikti eksperimenti pēc divām metodēm, t.i., Mora un Folharda metodes. Rezultāti ar Mora metodi firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 2.22% un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 1.91%, un rezultāti ar Folharda metodi firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 2.39% un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 1.98%. Tas ļauj secināt, ka iegūtie rezultāti ir ticami, jo salīdzinot ar firmas veiktajām analīzēm, tie korelējas.
4. Nitrātu daudzumu tika noteikts pēc nitrāta noteikšanas metodes no uzziņu literatūras. Rezultāti firmas SIA „Forevers” kūpinātā vistas ruletē- 520 mg/l un firmas A/S „Putnu fabrika Ķekava” kūpinātai vistas ruletei – 270 mg/l. Lai spriestu par datu atšķirību būtu jāatkārto analīzes ar citiem abu firmu vistas ruletes kūpinājumiem, lūdzot firmu laboratorijas analīžu datus. Tad būtu korekts secinājums par datu atšķirību iespējamību.
5. Autores savā pētījuma darbā vēlējās noteikt arī nitrītjonu koncentrāciju abos izstrādājumos, bet NO3- jona reducēšanai par NO2- ir nepieciešams reducētājs tīrs vanādijs un reducēšanas kolonna, šādas iespējas skolas laboratorijā šobrīd nav, tāpēc autores vēlētos turpināt šo darbu Latvijas Universitātes ķīmijas fakultātes laboratorijā 12.klasē.
6. Zinātniski pētnieciskā darba izstrādes laikā tika apgūta prasme strādāt patstāvīgi skolas laboratorijā, izmantojot tādas palīgierīces, kā magnētiskais maisītājs, vakuuma eļļas sūknis, spektrofotometrs, standartšķīdumu pagatavošana, kalibrēšanas grafika izveide, titrēšana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1349505
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties