Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:504939
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Irdinātāji
Irdinātāji ir vielas vai to maisījumi, kas, izdalot gāzes, palielina mīklas apjomu. Irdinātājus parasti pievieno konditorejas izstrādājumiem, kuros ir daudz cukura un tauku. Tā kā tie nomāc raugu darbību, tad ir nepieciešami irdinātāji.
Piemēram, kviešu un rudzu miltu mīklas gatavošanas procesā maizes raugu darbība nodrošina ogļskābās gāzes izdalīšanos. Ogļskābā gāze nodrošina vajadzīgo mīklas apjomu. Ja raugu funkcijas ir traucētas vai arī ja grib iegūt mīklu ar palielinātu apjomu, ir nepieciešami irdinātāji.
Arī mājas apstākļos, gatavojot cepumus, kēksus un citus konditorejas izstrādājumus, bez šīm pārtikas piedevām nevar iztikt. Par irdinātājiem izmanto dažādus sāļus – fosfātus un karbonātus (E341, 450, 452, 500, 503). Cepšanas laikā augstas temperatūras ietekmē, sāļiem sadaloties, izdalās gāzes.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties