Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983071
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Reklāmas sastāvdaļas    4
1.1.  Reklāmas tirgus    6
1.2.  Reklāmas izplatīšana medijos    7
1.2.1.  Reklāma televīzijā    7
1.2.2.  Reklāma presē    8
1.2.3.  Reklāma radio    9
1.2.4.  Reklāma vides medijos    10
1.2.5.  Reklāma interaktīvajos medijos    10
1.2.6.  Reklāma informatīvajos medijos    11
2.  Reklāmas ētika    13
2.1.  Ētikas kritēriji    13
2.2.  Ētikas ievērošana    14
2.3.  Ētiskās problēmas reklāmā    14
2.3.1.  “Uzpūsta” reklāma    15
2.3.2.  Gaumes lieta    15
2.3.3.  Stereotipi reklāmā    15
2.3.4.  Reklāma bērniem    16
2.3.5.  Strīdīgo preču reklāma    17
3.  Reklāmas psiholoģija    18
3.1.  Reklāmas uztveršanas psiholoģija    18
3.2.  Reklāma, ka cilvēku vadīšanas līdzeklis    24
3.3.  Patērētāju motivācija reklāmā    25
  Secinājumi un priekšlikumi    27
  Izmantotas literatūras un avotu saraksts    28
  Pielikumi    29
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienas katrs cilvēks ikdienas sastopas ar izvēles problēmām: preču, vadošas partijas, dzīves veida izvēlē un mūsu bērnu nākotne. Savā dzīves gaitā mēs esam pieraduši pie savulaik populārām precēm un veiksmīgi tās izmantojuši, bet pateicoties tehnoloģijas un industrijas attīstībai šodienas veikalā mēs, ierasto dažu tās pašas preces veidu vietā plauktā ieraugam veselu duci viendabīgu preču.
Sociālā dzīve ari nestāv uz vietas: vairākas politiskas partijas cīnās par vietu Saeimā piedāvājot saviem potenciāliem izvēlētājiem viskrāšņākās izredzes viņu un viņu bērnu nākotnei. Un tas ievērojami apgrūtina mūsu izvēli, kas ir likumsakarīgi: jo vairāk tirgū ir piedāvātas preces, viendabīgas no savu funkcionālo kvalitāšu puses, jo grūtāk mums, kā patērētāju sabiedrības pārstāvjiem izdarīt izvēli pareizās preces vai pakalpojuma labā. Izvēle, kuru mēs ikdienas esam spiesti izdarīt, parasti balstās uz mūsu pašu, draugu un paziņu iegūtās pieredzes.
Bet līdz ar augstāk minētiem sarežģījumiem mūsu izvēlei, rodas jautājumi – vai mūsu iepriekšējā pieredze spēs mums palīdzēt izdarīt pareizo izvēli; kas var mums palīdzēt? Uz šiem jautājumiem var būt vairākas atbildes: mēs varam mēģināt pirkt vairākas nezināmās preces un darīt to, kamēr nebūs sasniegts mūs apmierinošs rezultāts, mēs varam sekot mūsu draugu un radinieku pieredzei un izmantot viņu iemīļotās preces un mēs varam sekot informācijai, saņemtai no masu komunikācijas avotiem un pamatot savu izvēli ar dzirdētiem vai redzētiem pierādījumiem, vienvārd sakot – ar reklāmu.
Pati būšot par patērētāju un reklāmas auditorijas locekli man palika interesanti noskaidrot, cik stipri mūsu izvēle ir atkarīga no ārējas ietekmes, tas ir – no reklāmas. Pētot šo problēmu es sastapos ar tādiem ne mazāk svarīgiem elementiem reklāmas uztveršanā kā psiholoģija un ētika. Ieinteresēta, es noliku sev par mērķi izanalizēt un salīdzināt reklāmas negatīvas un pozitīvas ietekmes pakāpi uz sabiedrību un katru tās locekli. Sava darba gaitā es noliku sev par uzdevumiem iedziļināties reklāmas būtībā, atrast visu man pieejamu informāciju un noskaidrot, kā reklāma var apzināti vai neapzināti ietekmēt mūsu psiholoģiju un izvēli.
Mans darbs sastāv no trim nodaļām un vairākām apakšnodaļām. Galvenās nozares, kuras es pētīju ir reklāmas sastāvdaļas, reklāmas ētika un reklāmas psiholoģija. Pirmā nodaļā es aprakstīju Latvijas reklāmas tirgu šodien un salīdzināju to ar iepriekšējo gadu datiem, kā arī izanalizēju reklāmas izplatīšanu dažādos medijos. Otrajā nodaļā es noteicu reklāmas ētikas jēdzienu, kritērijus, ētikas ievērošanu un sastopamas problēmas. Trešajā nodaļā es aprakstīju reklāmas psiholoģiju, uztveri, patērētāju motivāciju reklāmā un izanalizēju kā reklāma var vadīt cilvēku rīcības.
Šī pētījuma izstrādāšanai es veltīju pus gadu informācijas avotu izmeklēšanai, literatūras izanalizēšanai, datu kopšanai, darba noformēšanai. Šai laikā es atradu un izlasīju daudz literatūras, kas ir veltīta reklāmai, pavadīju daudz laika sarunājoties ar reklāmas speciālistiem no masu medijiem un reklāmas aģentūrām, izmeklējot interaktīvos avotus un statistiskā centra datus.
Reklāma ir ar uzņēmējdarbību vai profesionālo darbību saistīts jebkuras formas vai jebkura veida paziņojums vai pasākums, kura nolūks ir veicināt preču vai pakalpojumu ( arī nekustamā īpašuma, tiesību un saistību) popularitāti vai pieprasījumu pēc tiem. [1, 1.pants]
Reklāmas funkcijas:
1.Informacionālā (informācijas pārraide)
2.ekspresīvā (spēja izteikt ne tikai jēdziena, bet arī novērtējošo informāciju)
3.pragmatiskā (spēja nodot komunikatīvo nostāju, kura nosaka konkrētu iedarbību uz patērētāju) [9,81]…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1143102
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties