Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 1.
  • Konspekts 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 2.
  • Konspekts 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 3.
  • Konspekts 'Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Siera gatavošanas tehnoloģija ir līdzīga visā pasaulē, un tai ir vairāki posmi. Pirmajā posmā piens sadalās biezpiena pārslās un sūkalās. Piens tiek sarecināts divējādi - ar pienskābes baktērijām vai pievienojot no teļa kuņģa iegūtos fermentus. Tad biezpiena masa tiek notecināta sietā vai audumā.
Kādreiz biezpiena masu notecināja grozā, tāpēc, tulkojumā no daudzām valodām vārds siers nozīmē grozs.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants