Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Uzvedība pie galda', 1.
  • Referāts 'Uzvedība pie galda', 2.
  • Referāts 'Uzvedība pie galda', 3.
  • Referāts 'Uzvedība pie galda', 4.
  • Referāts 'Uzvedība pie galda', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Apsēžoties pie galda, katram vispirms jānoņem salvete, kuru atlocītu novieto uz ceļgaliem. Pie galda jāsēž taisni, neatbalstot elkoņus uz galda. Ēdiens no kopējā trauka jāņem ar klāt pieliktajiem galda piederumiem. Bieži vien tie ir divi: dakšiņa un karote. Tad, kreisajā rokā turot dakšiņu, bet labajā karoti, attiecīgo ēdienu uzliek uz sava šķīvja.
Nevajag savā šķīvī vienlaikus salikt vairākas aukstās uzkodas un salātus. Jāēd maziem kumosiņiem. Nav pieklājīgi atstāt neapēstu ēdienu uz šķīvja. tā ir tieša necieņas izrādīšana namamātei un netieša – neklātienē- attiecīgā produkta ražotājiem. Tādēļ, ēdienu uzliekot, jāpadomā, vai ar uzlikto porciju tiks galā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants