Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Produktu konservēšana', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Konservēšanas metodes Metodes raksturojums Produkti

Fizikālās Dzesēšana Produktus uzglabā ap (0*C), nepieļaujot to sasalšanu. Piens un piena produkti, olas.
Saldēšana Strauji sasaldē (-45*C), produkti nemaina krasu, garšu, vitaminu zudums mazs. Vairakus mēnešus produktus var glabāt (-18*C). Atlaidināti produkti nekavējoties jāizmanto, tie strauji bojājas. Ogas, augļus, garšaugu zaļumus, dārzeņus, gaļu, zivis, mīklas, maizi, cepumus, kūkas.
Pasterizācija Karsēšana 65-80*C temperatūrā, iet bojā rauga sēnītes, saglabājas vitamīni. Kompoti, sulas, marinēti konservi, piens.
Sterilizācija Produktu karsēšana slēgtos traukos virs 100*C temperatūrā. Dārzeņi (kāposti, pupiņas, zirņi), sēnes.…

Atlants