Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 1.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 2.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 3.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 4.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 5.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 6.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 7.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 8.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 9.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 10.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 11.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 12.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 13.
  • Prezentācija 'Riska faktoru analīze gaļas pārstrādes uzņēmumā', 14.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Gaļas pārstrādes uzņēmuma darba vide un tās ietekme uz strādājošo veselību, labvēlīgie un nelabvēlīgie faktori, to vispārīgs raksturojums   
  Darba vides riska faktoru konkrēts izvērtējums   
1.  Fizikālie faktori   
2.  Fiziskie faktori   
3.  Psiholoģiskie un emocionālie faktori   
4.  Ķīmiskie faktori   
5.  Traumatisma riska faktori   
Darba fragmentsAizvērt

Izvērtējot uzņēmumu konstatēju, ka darba vide un darba apstākļi sastāv gan no labvēlīgiem, gan nelabvēlīgiem faktoriem, kuri atstāj iespaidu uz strādājošo veselību. Labvēlīgiem darba apstākļiem kā galveno aspektu var minēt to atbilstību pastāvošo normatīvo aktu prasībām.
Piemēram : Cik piemērotas esošās telpas ir darbu pienākumu veikšanai un kāds ir to tehniskais stāvoklis- iekārtu stāvoklis un izvietojums. Tāpat arī kāds ir esošais apgaismojums- pietiekams vai nepietiekams (darbs nepietiekošā apgaismībā izsauc tuvredzību), kāds ir mikroklimats un ventilācija) Gaisa relatīvajam mitrumam jābūt 40% – 60% robežās, telpās nedrīkst būt caurvējš, tas paātrina organisma pārsalšanu un saaukstēšanās slimību rašanos. Tāpat daudz kas atkarīgs no darba pozas un fiziskās slodzes. Pie nepareizām slodzēm palielinās iespēja saslimt ar muskuļu- skeleta - saistaudu slimībām. Tā pat arī ir svarīgi psiholoģiskie un emocionālie faktori, kuri ietekmē stresa līmeni darba vietā un kolektīvā kopā, kas ir saistīts tālāk ar visdažādāko saslimšanu saasināšanos. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants