-
Taizemes nacionālā virtuve
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Taizeme, tās virtuve | 3 | |
Receptes | 4 | |
Gung Shen Nam Pla (garneles ar zivju mērci) | 5 | |
Laab Gai (Vistas gaļas salāti) | 6 | |
Panang Gai (taizemiešu panang karijs ar vistu) | 7 | |
Choo Chee Pla (zivs ar sarkanā karija mērci) | 8 | |
Pielikumi | 9 |
Taizeme, tās virtuve
Taizeme ( Taizemes Karaliste) ir valsts Āzijas dienvidos. Tā robežojas ar Laosu un Kambodžu austrumos, Taizemes līci un Malaiziju dienvidos, Andamana jūru un Mjanmu rietumos. Līdz 1949. gada 11. maijam šo valsti sauca par Siāmu. Tas ir senais Taizemes Karalistes nosaukums.
Taizeme ir orhideju, mirdzošu safīru, dzidru upju un neizbrienamu džungļu zeme. Taizeme ir ievērojama ar neatkārtojamu tropiskā skaistuma, senatnes un mūsdienu komforta savienojumu.
Taizeme ir slavena ar savām eksotiskajām salām, ar daudzām ievērojamām vietām, ar brīnišķīgo un oriģinālo virtuvi, šeit cauru gadu gaiss ir piesātināts ar burvīgo orhideju smaržu,- tādēļ tā ir kļuvusi par viesmīlīgām mājām miljoniem tūristu no visas pasaules.
Taizemes virtuvi pamatoti uzskata par vienu no izsmalcinātākajām pasaulē. Viņu ēdieni parasti ir ļoti asi, viegli un veselīgi. Var notiesāt daudz, nav pārēšanās sajūtas. Tūristiem viesnīcās brokastīs piedāvā apmēram 50 dažādus ēdienus. Kādēļ ēdiens Dienvidaustrumāzijas zemēs ir tik ass? Tādēļ, ka karstajā un mitrajā klimatā asi pipari un karijs veic savdabīgu dezinfekciju un pasargā ēdienu no bojāšanās. Arī tūristiem visdrošākais veids, kā izvairīties no “mīkstā vēdera” - ieteicams uzturā dažreiz lietot asākus ēdienus.
Taizemes nacionālie ēdieni.
Taizemieši pārsvarā ēd rīsu vai nūdeļu ēdienus, bet vispār viņiem ir ļoti daudz dažādu ēdienu, gan asu, gan ne tik asu. Tūristu vidū iecienītākie ēdieni ir TOM-YUM-KUNG (pikanta zupa ar garnelēm), SOM-TUM (papajas salāti) un PAD-TAI (ēdiens no nūdelēm).
…
Titullapa, saturs, valsts, virtuves apraksts, receptes, pielikumā ēdienu attēli, izmantotā literatūra.