Ražas novākšana
Vislielākā raža zaļmaisai, vācot ziedēšanas laikā
Sēklas novāc, kad tās kļuvušas cietas un dzeltenas
Tieša kombainēšana
Ražas uzglabāšana
Līdz 6 mēnešiem – mitrums zem 9%
Ilgāk – zem 7%
Ļoti ilgi – pat zem 5%
Tā kā sēklas ir mazas, jāpievērš uzmanība:
sēklu slāņa biezumam
apkārtnes temperatūrai
sēklu zudumam
Ražas izmantošana
Pārtika (garšviela, eļļa, salāti)
Parfimērija (matu maskas)
Lopbarība (sinepju rauši, skābbarība)
Biogāzes ieguve
Zaļmēslojums
Medicīna
Indīga gāze karā
Secinājumi
Sinepēm ir daudz plašāks pielietojums kā vidusmēra cilvēks mēdz uzskatīt;
Kaut gan Latvijā aug četras sinepju sugas, tomēr tikai vienu no tām izmanto kā kultūraugu;
Latvijā ir atzīta tikai viena sinepju šķirne;
Ātraudzīgs augs.
…