Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Mārrutki', 1.
  • Konspekts 'Mārrutki', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Rīvēti marrutki, samaisīti ar krējumu, ir lieliska piedeva dažādiem zivju ēdieniem, arī žāvētām zivīm, žāvētas gaļas, šķiņķa un citiem gaļas ēdieniem.
Pavisam jaunas mārrutku lapas labi garšos salātos.
Latvijā audzē galvenokārt mazdārziņos, sabiedriskajā sektorā 80. gados audzēti ap 180 ha platībā. Mārrutkiem piemērota saulaina vieta, viegla, ūdens caurlaidīga, neitrāla vai vāji skāba smilšmāla vai mālsmilts. Mārrutki ir mitrumprasīgi, aukstumizturīgi, salcietīgi. Mārrutkus pavairo ar spraudeņiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants