Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:934223
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Viduslaiku teātra forma – Farss    4
  Viduslaiku teātra forma – Mistērija    5
  Gravīra    6
  Viduslaiku teātra forma – Moralitē    7
  Delartiskā komēdija    8
  Delartiskās komēdijas raksturojums    9
  Delartiskās komēdijas tēli un komēdijas ietekmi    10
  Arleksīns    11
  Brigella    12
  Doktors    13
  Kolumbīne    14
  Pantalone    15
  Pulčinella    16
  Viduslaiku mūzika    17
  Viduslaiku mūzika    18
  Laicīgā mūzika un daudzbalsības izveidošanās    19
  Laicīgā mūzika un daudzbalsības izveidošanās    20
  Viduslaiku instrumenti    21
  Izmantoto resursu saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Viduslaiki – laiki, kas atmiņā saistās ar interesantām bruņinieku kaujām, omulīgajiem karaļiem un skaistajām karalienēm ar greznajiem tērpiem, plašo galmu un citām lietām, visnotaļ ir raibs un interesants periods vēsturē, ne velti par šo laiku tiek uzņemtas filmas, piemēram, “Robins Huds”, “Žanna D’Arka”, “Dzelzs maska” un citas.
Viduslaiki ir Eiropas un Latvijas vēstures periods starp senajiem laikiem un jaunajiem laikiem. Eiropā to ievadīja Romas impērijas sabrukums 5. gadsimtā, Latvijā - Krusta kari 12. gadsimtā. Rietumeiropā to noslēdza Eiropas aizjūru ekspansija un Renesanse 15. gadsimtā, Latvijā - Livonijas konfederācijas sabrukums 16. gadsimtā. Līdz ar to Viduslaiki aptver samērā ilgstošu Eiropas vēstures posmu - vairāk nekā tūkstoš gadu. Šajā laika posmā Eiropa sasniegusi dažādas, kvalitatīvi atšķirīgas ekonomiskās, sociālās un kultūras attīstības pakāpes. Tādēļ Viduslaikus pieņemts dalīt vairākos, parasti trijos periodos - Agrīnie viduslaiki (400-700), Vidējie viduslaiki (700-1200), Vēlīnie viduslaiki (1200-1500). Konkrētās šo periodu laika robežas ir nosacītas un dažādos darbos tās var būt arī atšķirīgas.
Kaut arī daudziem cilvēkiem Viduslaiki saistās ar „tumšo periodu”, es mēģināšu atrast visu pozitīvo un projektā pierādīt, ka šis laiks bijis krāsains un interesants!
Farss ir komēdijas paveids, kam raksturīgi tipāži, pārspīlējumi, klaunāde, rupji joki, absurdas situācijas. Pirmo reizi šādas izklaides formas apzīmēšanai terminu "farss" sāka lietot Francijā XV gadsimtā. Farsa elementi atrodami jau antīkajā literatūrā – Aristofāna un Plauta lugās, taču kā teātra forma tas komisku interlūdiju veidā parādījās viduslaiku teātrī. Farsi tika izspēlēti starp nopietnāku dramatisko formu, piemēram, liturģiskās drāmas, ainām; sākotnēji tie attīstījās kā neiestudēti iestarpinājumi ar mērķi izklaidēt. Farsam bija sociāls raksturs; tajā izsmēja laulības pārkāpšanu, liekulību, neprasmi tirgoties u.tml. Anglijā farss bija reliģisku izrāžu (piemēram, mistēriju) sastāvdaļa, savukārt Francijā tas kļuva par neatkarīgu teātra formu; farsam bija izteikti lokāls raksturs. Farsus spēlēja uz nelielām skatuvēm, kas atradās, piemēram, pie kroga. Farss ir radniecīgs fablio un sotī.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1149965
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties