Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209673
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vadības psiholoģijas vēsture    4
2.  Vadības psiholoģijas virzieni pasaulē    10
3.  Vadības psiholoģijas principi un metodes    13
4.  Vadības psiholoģijas veidošanās un attīstība Latvijā    18
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Vadības psiholoģija kā lietišķās psiholoģijas nozare darbojas ar cilvēku uzvedības , emocionālo un izziņas procesu izpēti darba vidē, kā arī iegūto zināšanu praktisku izmantošanu tajā. Vadības psiholoģijas mērķis ir apkopot un analizēt informāciju par indivīda un grupu uzvedību organizācijā, vispārināt iegūtās zināšanas un meklēt optimālos risinājumus darba vides sakārtošanā, vienlīdz ievērojot kā darba devēju, darba ņēmēju un sabiedrības kopumā intereses ( pēc Society for Industrial/Organizational Psychology materiāliem, www.siop.org.)
Dažādās valstīs tiek lietoti atšķirīgi šīs nozares apzīmējumi: industriālā/organizāciju psiholoģija ASV, profesionālā jeb amatu psiholoģija Lielbritānijā, darba psiholoģija Vācijā, organizāciju psiholoģija , darba, ražošanas psiholoģija -Krievijā. Latvijā dažādās augstskolās šai lietišķās psiholoģijas nozarei paralēli tiek lietoti dažādi nosaukumi : ''vadības psiholoģija'', ''pārvaldības psiholoģija'', ''organizāciju psiholoģija'', kas nereti rada maldīgu iespaidu, ka runa iet par atšķirīgām disciplīnām.
Vadības psiholoģijas zināšanas ļauj izprast vadības sistēmu, veido pamatu spējām pareizi ietekmēt saimnieciskās darbības sakārtošanas procesus organizācijās, ņemot vērā sabiedrībā risošo faktoru vispārīgo ietekmi uz darba vidi. Tā kā sabiedrības attīstībā nemitīgi notiek pārmaiņas, kas skar pilnīgi visus sabiedrības sistēmas elementus, būtu neadekvāti iedomāties, ka tās nesaistīsies ar pārmaiņām kā darba organizācijas, tā arī darba psiholoģiskajā vidē. Spriedzi nodrošina arvien augstākais konkurences cīņas par resursiem līmenis, kas sekmē vērienīgu pārmaiņu ieviešanu saimnieciskajā darbībā, kas nereti skar arī nacionālās intereses.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1157955
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties