Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292491
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdziens „stereotips” psiholoģijā parādījās 1922.gadā, pateicoties amerikāņu politiskajam komentētājam Volteram Lipmanam (Lippmann, 1922), kurš ar to apzīmēja masu informācijas līdzekļos izplatītās klišejas. Stereotipi ir katram no mums, bieži vien mēs pat nezinām, ka rīkojamies, spriežam stereotipu vadīti, tādēļ šajā nodaļā vairāk par to, kas tad ir stereotipi, kā tos pielieto un kā tie rodas.
Psiholoģijas vārdnīcā stereotips ir definēts kā paraugs, trafarets, kam seko bez domāšanas un ko lieto, kad trūkst savas ierosmes, domas; socioloģijā – neinformētības un nepietiekamas izpratnes dēļ izveidojies vienkāršs salīdzinoši noturīgs priekšstats par kādu cilvēku, grupu vai parādību. Stereotips palīdz klasificēt reālas pasaules lietas un parādības, atvieglojot domāšanas procesu. Cilvēks netērē laiku, lai pats izvērtētu doto situāciju, bet gan paļaujas uz jau nostabilizējušos stereotipu. Informācija, kas ir pretrunā pret jau esošo stereotipu, bieži vien nav vēlama, cilvēks vienkārši to noraida. Stereotips ir saistīts nevis ar pašu objektu, bet gan ar kāda cita cilvēka zināšanām par to.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties