Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472524
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 49 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka garīgās kultūras attīstībā liela loma ir mākslai. Atraisīt un izkopt bērnu mākslinieciskās spējas un radošās darbības prasmes ir viens no pedagoģijas uzdevumiem.

Vizuālas mākslas mācīšanas saturs attīsta emocionāli vērtējošu, kritisku vizuālās pasaules
( dabas, mākslas, sava un citu skolēnu vizuāli radītā) uztveri, sapratni.

Pedagoģiju zināmā mērā var uzskatīt arī par mākslu, kur vienlaicīgi jāprot ietekmēt kā cilvēka intelektu tā jūtas un gribu. Ir ļoti svarīgi, lai skolēns atbilstoši savām spējām attīsta zināšanas, kuras būs par pamatu viņa tālākai izglītībai. Šodien pasaulē ir aktuāla sistēma, kur katrs bērns skolotāja vadībā attīstās saskaņā ar savu iekšējo potenciālu un spējām.

Kompozīcijas apguve sākumskolā ir aktuāla problēma vispārizglītojošā skolā. Kā parādīja bakalaura darba pētījuma rezultāti, kompozīcijas apguves programma veicina prasmju un iemaņu attīstību pamatskolā, taču lai šie rezultāti būtu vēl labāki skolēnus ir jāsāk iepazīstināt ar kompozīcijas likumsakarībām jau sākumskolā.

Ņemot vērā skolotāju ierosinājumus standarta projekta pilnveidei, ir veiktas vairākas izmaiņas standarta prasībās. Tagad Pamatizglītības standartā vizuālajā mākslā ir akcentēta virzība uz skolotāja un skolēna aktīvu sadarbību mācību procesā. Tajā vienlīdz svarīgs ir katrs ar mākslas un arī ar skolēnu radošo darbu saturu saistītais mācību procesa posms – gan eksperimenti un radošā darbība, gan sarunas par mākslu un visapkārt esošo. Pašlaik sākumskolas mācību programmā kompozīcijai nav pievērsta būtiska nozīme. Savukārt kompozīcija ir pamats visiem vizuālās mākslas veidiem (zīmēšanai, gleznošani, veidošanai utt.), tāpēc tās nozīmīgums ir būtisks mākslas darbu veidošanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191773
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties