Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411577
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Renesanses laikmetā māksla caurauž visu tālaika kultūru - visus sabiedrības slāņus, sabiedrības domāšanu, radošo darbību, politiku un ikdienas saimniecisko darbību, tomēr renesansē vēl arvien nepastāvēja jēdziens "mākslinieks". Humānisti, atbilstoši antīkajai tradīcijai, par visaugstāko no mākslām uzskatīja dzeju, bet gleznotājus un tēlniekus pieskaitīja amatniekiem. Līdz pat 16. gs. tēlotājmāksla bija pakļauta visiem amatnieku cunftes (amatnieku organizācija) ierobežojumiem. Jāatzīmē, ka renesanses māksliniekiem bija jāveic galvenokārt darbietilpīgi un apjoma ziņā milzīgi darbi - apgleznojuma cikli, skulptūru grupas, lieli altāri. Vienam cilvēkam pie tāda uzdevuma būtu jāstrādā visa mūža garumā, kas taču neapmierinātu mākslas darba pasūtītāja intereses, tādēļ pie uzdevuma veikšanas parasti ķērās visi amatnieku darbnīcas locekļi, kaut arī tajā bieži nebija vairāk par pieciem cilvēkiem: pats meistars, divi zeļļi un mācekļi. Katrā atsevišķā darbnīcā tās locekļiem bija jāpakļaujas meistara noteikumiem, savukārt meistaram bieži vajadzēja piemēroties mākslas darba pasūtītāja vēlmēm. Šādos apstākļos atsevišķa indivīda mākslinieciskajam rokrakstam nebija īpašu iespēju izpausties.
Katram māksliniekam, lai arī tas darbojās savā cunftē, nācās cīnīties par savu iztiku un bieži vien tas tika panākts ar ne īpaši humānu līdzekļu palīdzību, piemēram, krāpšanu, šantāžu, pat slepkavību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139330
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties