Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699636
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Policista tēls sabiedrībā    4
2.  Policijas darbinieka uzvedības normas    6
3.  Izplatītākās ētiskās problēmas ārpus darba laika    9
  Nobeigums    11
  Izmantoto avotu saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Referātu nobeidzot autors ir izdarījis sekojošus secinājumus:
1. Policijas darbinieks ir publisko tiesību subjekts, no brīža, kad ir devis policista zvērestu, neatkarīgi no viņa atrašanās vietas un laika. Policijas darbinieks ir publisko tiesību subjekts, kurai ir nepieciešams būt par priekšzīmības etalonu.
2. Valsts policijas darbinieka pienākums ir uzturēt civildienesta labo slavu, un atturēties no darbībām, kas varētu diskreditēt civildienestu gan darba laikā, gan pēc tā.
3. Policijas darbiniekam ārpus darba laika ir jārūpējas, lai viņa uzvedība, rīcība un izskats neapkaunotu visu tiesībaizsardzības sistēmu, tai skaitā- Valsts policiju.
4. Policijas darbinieks atstājot savu darba vietu nepārstāj būt policijas darbinieks. Savā brīvajā laikā policijas darbinieks sniedz palīdzību apdraudētajām personām, ja ir kļuvis par liecinieku apdraudējumam, vai negadījumam/nelaimes gadījumam, kā arī ziņo par likumpārkāpumiem, vai nepieļauj to. Jāizvērtē sava amata pilnvaras, savas fizikās iespējas un tehniskās iespējas.
5. Atrodoties atpūtas pasākumos ārpus sava darba laika, policijas darbinieka uzvedībai jābūt nevainojamai: nelietot rupjus vārdus un žestus, nepiedzerties, nebūt agresīvam, nevīžīgam.
6. Policijas darbinieka pienākums ir rīkoties objektīvi, bez personiskās ieinteresētības, t.i., nepiešķirot nevienam īpašas labvēlības statusu, bez īpašas labvēlības attieksmē pret kādu un bez nepamatotas iedzīvotāju vai to grupu diskriminēšanas.
7. Par neētisku rīcību var tikt uzskatīta ne tikai rīcība, kura neatbilst policijas darba profesionālajai ētikai, bet arī bezdarbība gadījumos, kad tiek pārkāptas sabiedriskās kārtības normas, vai tiek izdarīts likumpārkāpums.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties