Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521136
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Kas ir Lietišķā grafika    3
3.  Kā izveidot grafiku    4
3.1.  Solis 1    5
3.2.  Solis 2    7
3.3.  Solis 3    10
3.4.  Solis 4    16
4.1.  Chart title (Grafika nosaukuma)    19
  Value axis title (Y ass nosaukuma)    19
  Category axis title (X ass nosaukuma) formatēšana   
Darba fragmentsAizvērt

Ļoti daudziem mūsdienās ir jāraksta referāti, jātaisa apkopojumi, jāanalizē lietas, kas prasa, lai viss izskatītos pārskatāmi un viegli uztverami. Gandrīz katram skolniekam, studentam vai cilvēkam, kas prezentē savu darbu, ideju vai preci, vai arī vienkārši apstrādā informāciju, mūsdienās nākas saskarties ar projektu veidošanu, protams, prezentēšanu, tādā veidā arī saskaroties ar diagrammām, kas uzskatāmi parāda darba konkrētās lietas apkopojumu. Lai parādītu sevi no labākās puses, izpratne ir pati svarīgākā. Lietišķā Grafika ir skaitliskās informācijas attēlošana grafika veidā ar paskaidrojošiem tekstiem. Tas nozīmē- lai arī kādu informāciju mēs ievācam, kas tiek parādīta skaitļiem, mēs šo informāciju varam izmantot un apstrādāt, lai izveidotu grafiku, jeb diagrammu. Visplašāk lietišķā grafika tiek izmantota Microsoft Excel programmā, bet ir iespējas, kas nodrošina grafika izveidi arī MS Word, MS PowerPoint u.c.. Grafiks palīdz uzskatāmi saprast šīs skaitliskās informācijas būtību. Piemēram, tādā gadījumā, ja tiktu izmantotas tabulas ar to pašu informāciju, kas blakus parādītas grafika veidā, pirmā acu piesaiste būtu tieši grafikam. Tas arī skaidri norāda uz grafika, kā informācijas pasniegšanas veida, nepieciešamību.
Lai izveidotu grafiku, nepieciešama jebkāda informācija, kas tiek parādīta arī skaitļos. Piemēram, mēs šoreiz apskatīsim variantu, kā iegūt grafiku, apstrādājot datus par kuģu pasažieru skaitu 2006. gada janvārī, salīdzinājumā ar pasažieru skaitli Janvāra iepriekšējos gados. Šoreiz strādāsim Microsoft Excel programmā.
Šajā dialogā ir arī otra izvēlņu mape Custom Types(zīm.5), kur tiek piedāvāta iespēja izvēlēties citus grafiku veidus gan Built in (iebūvētos), gan User defined (paša lietotāja) saglabātos grafiku veidus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties