Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:212676
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Administratīvo tiesību zinātne ir viena no tiesību zinātnes būtiskajām nozarēm. Lai aizstāvētu sabiedrības locekļu intereses un lai valsts pārvalde sekmīgi pildītu savus pienākumus, tai ar attiecīgajiem normatīvajiem aktiem tiek piešķirtas pilnvaras. Kā zināms, publiskā vara valsts pārvaldē tiek īstenota, kad valsts uzspiež indivīdam savu gribu, tomēr tiesiskā valstī šī griba tiek sabalansēta ar tiesību normām.
Pastāv vairākas valsts pārvaldes darbības formas – faktiskā rīcība, publisko tiesību līgums u.c., bet par klasisko darbības veidu tiek uzskatīts administratīvais akts, kurš ir ļoti nozīmīgs no praktiskās pielietojamības veida, jo tāpat kā likumdevēja varas (Saeimas) juridiskais instruments, ar ko tā realizē savu varu, ir likums, un tiesu varas galvenais instruments ir spriedums, tāpat izpildvaras galvenais instruments, ar ko tā realizē savu varu, ir administratīvais akts. Tāpat kā zināma procedūra jāievēro, lai izdotu parlamenta likumu vai taisītu tiesas spriedumu, tāpat tiesiskā valstī zināma procedūra ir jāievēro, lai iestāde varētu izdot administratīvo aktu.
Kursa darba nosaukums „Licence kā administratīvais akts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā” norāda uz darba mērķi, t.i., izanalizēt, vai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (turpmāk – SPRK) izsniegtās licences, vadoties no spēkā esošās likumdošanas izvirzītajām prasībām, ir administratīvi akti. Darba uzdevums ir izpētīt attiecīgos normatīvos aktus, lai sekmīgi virzītos uz nosprausto mērķi.
Darbā teorija tiek sasaistīta ar praksi. Tiek aplūkotas administratīvā akta definīcijas un administratīvā akta pazīmes, kas nepieciešamas, lai administratīvais akts par tādu tiktu atzīts.
Tas viss tiek skatīts ņemot vērā J.Briedes, A.Stucka u.c. tiesību zinātnieku izteikto viedokli. Tiek pētīts, vai SPRK izsniegtajām licencēm ir visas administratīvā akta obligātās sastāvdaļas un tā kā nevienā normatīvajā aktā nav dota skaidra definīcija SPRK izsniegtajām licencēm, tad darbā ir mēģināts izveidot definīciju, kas izskaidrotu tieši SPRK izsniegto licenču jēdzienu.
Pamatā darbā ir izmantota J.Briedes grāmata „Administratīvais akts” un ir izmantoti dažādi normatīvie akti (gan likumi, gan Ministru kabineta noteikumi), lai pēc iespējas efektīvāk varētu sasniegt šajā darbā izvirzīto mērķi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125312
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties